Menu Sluiten

15 tips voor een mooie huid

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Hieronder vind je een lijst met 15 zinvolle tips voor een mooie huid. Zelf probeer ik mij hier zo goed mogelijk aan te houden.
Een mooie huid ontstaat niet door 1 ding te doen, bijvoorbeeld oefeningen voor je gezicht. Het is het totale plaatje, dus je hele leefstijl. Natuurlijk zijn er momenten dat je wel eens wat slechter eet of drinkt of wat minder beweegt. Maar probeer je zoveel mogelijk aan de onderstaande tips te houden naast de oefeningen van de Gezichtsfitness. Ik vind altijd een verdeling van 80/20 een mooie verdeling. 80% van de tijd zorg je voor goede gezonde gewoontes en 20% van de tijd is het iets minder. Gun jezelf die lekkere hap of het lekkere drankje of ga eens lekker cocoonen op de bank.

Tip 1

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Voldoende slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Het lichaam regenereert, breekt afvalstoffen af en repareert cellen. Niet voor niets wordt het daarom ook wel schoonheidsslaap genoemd.

Tip 2

Begin van jongs af aan met een gezonde en zo natuurlijk mogelijke voeding. Onbewerkte voedingsmiddelen zijn het beste. Daarmee voorzie je je huid van belangrijke vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Laatstgenoemde zijn de bouwstenen van het leven en voor de activiteiten in de cellen, cel vernieuwing, stevigheid en elasticiteit van de huid van cruciaal belang.

Tip 3

Drink twee tot drie liter water per dag. De huid wordt beter doorbloedt, gladder en elastischer. Bovendien kan de huid beter ontgiften.

Tip 4

Veel beweging in de buitenlucht. Sportieve activiteiten zoals wandelen zorgen ervoor dat de huid strak blijft, overtollig vet verdwijnt en de huid goed doorbloed blijft.

Tip 5

Probeer stress, ruzie en verdriet zoveel mogelijk te voorkomen. Onvrede, wanhoop en depressiviteit zijn (ook) slecht voor je huid!

Tip 6

Veel lachen!

Tip 7

Niet roken! Niets is slechter voor de huid dan nicotine. Je huid verouderd razendsnel en wordt rimpelig en grauw.

Tip 8

Drink alcohol en koffie met mate. Teveel (rode) wijn en koffie verwijdt de aderen en veroorzaakt grove poriën. Acne of diepe rimpels wens je niemand toe! Natuurlijk is een drankje op zijn tijd geen probleem.

Tip 9

Gebruik zonnebrandcrème om de schadelijke invloed van Uv-straling tegen te gaan. Je versterkt de werking met natuurlijke antioxidanten die je via de voeding (vooral groente en fruit) opneemt. Vergeet ook niet dat de huid na het zonnen meer vocht nodig heeft.

Tip 10

Gebruik huidverzorgingsproducten en cosmetica die goed zijn afgestemd op je huidtype en leeftijd, en let op dat deze parfumvrij zijn. Geurstoffen maken de huid niet alleen gevoeliger, maar zorgen ook voor irritatie. Dat is vooral schadelijk voor mensen met een probleemhuid of een gevoelige huid.

Tip 11

Innerlijke schoonheid kan, ongeacht de leeftijd, door voedingssupplementen worden vergroot. Vooral bij stressvolle beroepen of wanneer er een tekort aan bepaalde stoffen bestaat. Maar ook voor zwangere vrouwen, oudere mensen, sporters, mensen die vaak (zakelijk) reizen of bij chronisch zieke mensen kunnen supplementen nuttig zijn.

Tip 12

Doe niet aan schoonheidsoperaties, plastische chirurgie, hormoonkuren of crashdiëten. Op lange termijn blijven ze niet zonder gevolgen, ze hebben heftige bijwerkingen en werken niet blijvend.

Tip 13

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Wees je er bewust van hoe ongelofelijk veel je lichaam voor je doet. Dat niet alles perfect is, is niet erg – het geeft je juist je eigen persoonlijkheid. Niet alles is te begrijpen of te perfectioneren. Dus wees vooral blij met jezelf.

Tip 14

Maak het je huid zo gemakkelijk mogelijk. Bescherm je huid tegen hitte en kou, neem voldoende rust en zorg ervoor dat je goed in je vel zit. Pilates, yoga, powerwalking of gewoon lekker wandelen geven de huid tijd om te herstellen van alledaagse belastingen.

Tip 15

Ga op zoek naar jouw geluk! Gelukkige mensen stralen, ook naar buiten toe. Er bestaat geen betere anti-aging dan je lekker te voelen in je eigen vel.

Dan nog een mooie massageoefening voor je voorhoofd. Deze is erg ontspannend, deze kun je doen bijvoorbeeld als je thuiskomt van een drukke dag op je werk of als je hoofdpijn hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =