Menu Sluiten

5 tips voor een stralende huid

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Natuurlijk is het énorm belangrijk om water te drinken – je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord, maar ik hamer er toch nog een keertje extra op.

Omdat het zo voor de hand liggend is reken ik dit zelfs niet in mijn top 5, ik ga er van uit dat je dit gewoon iedere dag al doet!

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ik weet het, ik vind het ook veel makkelijker om in de zomer mijn 2l water te drinken dan in de winter, maar je moet er echt je best voor doen om dit te halen. Ik heb er zelfs een alarm in mijn Fitbit voor gezet.

TIP 1: Zorg voor een goede nachtrust

Ook dit kan ik eigenlijk niet genoeg benadrukken. Een goede nachtrust doet écht wonderen! Niet alleen voor jezelf maar ook voor je huid.

Je lichaam herstelt en werkt door, ook al slaap je. Probeer elke nacht ongeveer 8 uur te slapen, je ziet er fris uit en het helpt om donkere kringen onder je ogen tegen te gaan.

TIP 2: Voorkom gesprongen lippen

De winter is hét moment bij uitstek voor een droge huid en helaas ook droge, kapotte lippen. Je gebruikt het best een goede lippenbalsem om je lippen voldoende te hydrateren.

Let wel, veel lippenbalsems in de supermarkt zijn op waterbasis en drogen je lippen nog méér uit!

TIP 3: Eet je huid mooi

Wil je graag een stralende huid? De juiste voedingsmiddelen eten is de boodschap. Goede vetten eten zorgt ervoor dat de vochtbalans in je huid op pijl blijft.

Eet daarom in de winter eens wat meer vette vis zoals haring of zalm.

Noten zijn ook erg goed voor een mooie huid, kies voor ongezouten cashewnoten, walnoten of amandelen.

Olijfolie mag je tijdens de koude winteravonden ook gerust wat meer gebruiken bij het koken!

Mijn favoriet voor een mooie huid zijn bosbessen, ze geven je huid een mooie en stralende teint, groene groentes zorgen dan weer voor een oppepper van formaat.

TIP 4: Gebruik de juiste dagcrème

Tijdens de winter heeft je huid het vaak zwaar te verduren. Belangrijk is om je dagcrème in deze periode aan te passen.

Kies altijd voor een dagcrème, aangepast aan je huidtype. Kijk dan voor een extra voedende dagcrème in de winter. Je huid knapt er niet alleen van op, maar voelt ook gewoon gezonder aan.

Een goede dagcrème hydrateert je huid en voorkomt schadelijke invloeden van de huid.

Tip 5: Doe dagelijks Gezichtsfitness

Vorige week heb ik een blog geschreven over fitness tegen rimpels. Hier zit ook een video bij van de OA-oefening. Je kunt deze oefening en nog meer ook vinden op mijn youtubekanaal. Probeer de OA-oefening eens een hele week elke dag te doen. Liefst meerdere keren per dag, ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en je zult meteen merken wat het voor je doet. Je kunt in het begin zelfs spierpijn in je gezicht krijgen!

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat.

Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Vind je dit leuk en wil je vaker oefeningen doen, abonneer je dan op mijn youtubekanaal en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan ben en blijf je altijd op de hoogte van alle activiteiten van SuperStralend.

Ik vind het geweldig als je reageert op mijn blog en zal zo snel mogelijke reageren. Je mag het ook altijd delen op de Sociale Media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − veertien =