Menu Sluiten

7 belangrijke redenen om voldoende water te drinken voor een mooie stralende huid

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Een gezonde leefstijl is een weldaad voor je huid. Zowel op het gebied van voeding als van beweging. Ik ben er van overtuigd dat échte schoonheid van binnenuit komt.

Ik heb daar al eens blogs over geschreven. Echte schoonheid komt van binnenuit en Echte schoonheid komt van binnenuit deel 2.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Water

Water is dé belangrijkste voedingsstof die op ons dagelijks menu moet staan. Water hydrateert de huid van binnenuit en zorgt voor afvoer van afvalstoffen.

Hier komen we meteen al bij het allerbelangrijkste punt:

  1. Afvoer van afvalstoffen: De nieren halen het afval uit je lichaam en sturen dat naar de blaas, zodat het daar uit je lichaam gaat. De nieren hebben wel genoeg vocht nodig om ons lichaam schoon te maken en te houden. Water drinken is daarom een must.
  2. Energie: Water is de voornaamste bron van energie voor ons lichaam. Als je bijvoorbeeld veel zweet in de sportschool, dan verliezen je spieren eigenlijk veel water. Als je spieren niet genoeg water hebben, worden ze moe. Door meer water te drinken, krijg je weer meer energie en kan je je workout helemaal energiek afsluiten.
  3. Vochtbalans: 60% van je lichaam bestaat uit water. Door genoeg water te drinken onderhoud je je vochtbalans! Dit helpt om voedingsstoffen te transporteren door je lichaam, je lichaamstemperatuur te reguleren en voeding te verteren.
  4. Concentratie: Een glas water kan je helpen met concentreren en zorgt ervoor dat je fris en alert bent.
  5. Vermoeidheid: Schuif die koffie maar aan de kant, want ook water helpt tegen hangende ogen na een avondje weinig slaap. Een van de meest voorkomende symptomen van uitdroging is vermoeidheid. Nog een reden om dus een extra slok water te nemen.
  6. Afvallen: Veel studies zijn tot de conclusie gekomen dat er een verband bestaat tussen het drinken van water en verliezen van gewicht. Het geheim? Water drinken zorgt er simpel weg voor dat de mens zich vol voelt en daardoor minder gaat eten. Drink niet een paar slokjes, maar in één keer je glas leeg. Dan krijgen je hersenen het signaal dat de maag gevoed is. Bij een paar slokjes gebeurt er vrijwel niets.
  7. Mooiere huid: Bepaalde gifstoffen in je lichaam, zorgen ervoor dat je een onrustige huid krijgt. Water zorgt ervoor dat die gifstoffen uit je lichaam gespoeld worden en daardoor heb je ook minder kans op puistjes of andere oneffenheden.

Redenen genoeg om voldoende water te drinken!

Wat is voldoende water drinken?

De norm is ongeveer 1,5 – 2 liter water per dag. Dat is ongeveer 8 glazen van 200 ml per dag. Je kunt ook een flesje van 500 ml gebruiken, dan weet je precies hoeveel je drinkt. Je kunt voor de variatie fruit of kruiden in je water doen. Er zijn zelfs speciale flesjes te koop waar je fruit en/of kruiden in een speciale houder kunt doen om je water op te pimpen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Je kunt er je wekker op je telefoon voor zetten, zodat je er aan denkt.

Bekijk ook de Vrijdag Video van SuperStralend over Echte schoonheid komt van binnenuit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =