Menu Sluiten

7 redenen waarom de huid sneller verouderd

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

We willen er allemaal zo lang mogelijk jong en stralend uit blijven zien, toch? Bepaalde gewoontes in ons dagelijkse leven zorgen ervoor dat onze huid sneller verouderd dan nodig is. Zelfs met de duurste verzorgingsproducten kan je huidveroudering niet vertragen als je een ongezond leven leidt.

Hier zijn 7 redenen waarom onze huid sneller verouderd:

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

1. Te veel stress

Stress zorgt voor de aanmaak van stresshormonen. Als je veel stress hebt of als deze chronisch is, dan zijn deze hormonen schadelijk voor jou en voor je huid. Bovendien zorgt stress voor een sombere gezichtsuitdrukking. Dit zorgt na verloop van tijd automatisch voor meer rimpels.

Het goede nieuws is dat je kunt leren om met stress om te gaan en meer relaxed door het leven te gaan. Regelmatig ontspannen helpt tegen stress. Sport, yoga, mediteren helpen je de stress onder controle te houden.

Zorg iedere dag voor een “me”-momentje: een halfuurtje of uurtje voor jezelf waarop je jouw hoofd leegmaakt. Hou je niet van sporten, maak dan een flinke wandeling in de buitenlucht. Frisse lucht, even alle zorgen opzijzetten… hoofdje leegmaken, even energie tanken!

2. Afvallen en weer aankomen

Door regelmatig afvallen en weer aankomen rekt de huid uit en moet daarna weer strakker worden. Als dit zich vaak herhaalt, brengt dit schade toe aan de elasticiteit van de huid waardoor deze minder stevig wordt. Hoe je het volhoudt zonder weer aan te komen lees je in mijn blog 7 bruikbare tips om stap voor stap het afslanken vol te houden!

Het is trouwens ook zo dat hoe magerder je gezicht, hoe eerder de tekenen van een ouder wordende huid zichtbaar worden. Als je ouder wordt, wordt de huid dunner en slapper. Bij wat meer volume in het gezicht valt dit verlies minder op en zijn rimpels minder snel zichtbaar.

Probeer langzaam af te vallen, niet meer dan een pond per week. Voor het lichaam en de huid moet het ook bij te houden zijn. De kilo’s zijn er waarschijnlijk ook niet sneller bijgekomen.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je aan moet komen voor een betere uitstraling!

3. Roken

Of je nu zelf rookt of vaak in één ruimte bent met rokers: het is heel slecht voor jouw huid. Rook droogt de huid uit waardoor eerder rimpels ontstaan.

Rook vernauwt bovendien de bloedvaten waardoor de huid minder doorbloed wordt en minder goed afvalstoffen kan afvoeren. Dit is meteen de reden waarom rokers vaak een grauwe huidskleur hebben.

4. Alcohol

Alcohol verwijdt de bloedvaten in de huid elke keer als je een glaasje drinkt. Op den duur blijven de bloedvaten verwijd, waardoor zichtbare bloedvaatjes in de huid ontstaan.

5. Zonnen

Zonnestralen, of beter gezegd Uv-stralen, kunnen schadelijk zijn voor de huid. Er zijn ook genoeg redenen om blij te zijn met de zon.

De huid verliest vocht en droogt uit waardoor eerder rimpels ontstaan. Daarnaast ontwikkelt onze huid vaker bruine pigmentvlekken.

De effecten zijn het sterkst bij een lichte huid. Gelukkig zijn er voldoende middeltjes om je tegen de zonnestralen te beschermen. Een dagcrème met SPF van minimaal 15 bijvoorbeeld. Deze bescherming is voldoende voor alle dagen, ook als de zon niet schijnt. Als je echt gaat zonnen, kies dan voor een SPF van tenminste 30 en draag een zonnehoed en zonnebril.

6. Een zittend leven

Voldoende beweging zorgt voor een goede bloedsomloop en doorbloeding van onder andere de huid. De huid wordt hierdoor van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen voorzien.

Beweging is verder ook nog eens goed om stress tegen te gaan en goed voor de lijn. Als je regelmatig beweegt voel je je niet alleen beter, je ziet er ook beter uit.

Je hoeft helemaal geen abonnement in een sportschool te nemen: ga iedere dag een eindje wandelen. De gezondheidsvoordelen zijn al merkbaar vanaf een halfuurtje per dag.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

7. Te weinig slaap

Een paar nachten te weinig slapen kan al invloed hebben op je uiterlijk. Je ziet snel bleek, je huid wordt dof en donkere kringen en wallen zijn eerder zichtbaar.

Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich en vindt de cel vernieuwing plaats. Uit onderzoek is gebleken dat voor volwassenen 8 uur slaap per nacht ideaal zou zijn. Behalve dat je er hierdoor beter uitziet, zal je je ook opgewekter en energieker voelen. Slaap voldoende, eet gezond, beweeg en drink dagelijks minstens 2 liter water.

En lach! Door te lachen, worden alle spieren in ons gezicht aangespannen en weer ontspannen. Dit verbetert de doorbloeding, traint de gezichtsspieren en we voelen ons ook nog eens meteen veel vrolijker! Volgende week gaat de blog over wat de voordelen van Gezichtsfitness zijn.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent van alle leuke activiteiten van SuperStralend. Binnenkort komen er vlogs, een gratis Ebook en een gratis minifacelift. Dit wil je niet missen!

Ik vind het erg leuk als je reageert op mijn blog. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Ook mag je mijn blog delen op sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =