Menu Sluiten

Afvallen tijdens de quarantaine

Laatst bijgewerkt op 17 april 2020

Vandaag kreeg ik een WhatsApp bericht van mijn lieve coachee Annemieke. Ze was redelijk in paniek. Petry, kun je mij helpen? Ik moet nu thuis werken, de kinderen lesgeven en ook mijn man werkt thuis. Het is zo moeilijk om alles in goede banen te leiden en het is zo gemakkelijk om naar de kast of de koelkast te lopen en iets in mijn mond te steken. Als ik op mijn stoel zit achter de computer lijkt het net of de zitting steeds kleiner wordt of mijn kont dikker…

Natuurlijk help ik haar graag. Het is niet gemakkelijk om in quarantaine te leven, met iedereen thuis en zo dicht op elkaar. Het is ook zo verleidelijk om iets te pakken uit de koelkast of de kast als je thuis werkt. Op kantoor heb je iets meegenomen om te eten en dat is het dan. Maar dat herken je vast wel. 

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Blijf gezond tijdens de quarantaine

Je was lekker bezig met trainen en gezond eten en toen was er opeens het Corona-virus en moest je thuisblijven. Even wennen, maar nu wordt het toch echt weer tijd om je gezonde leven op te pakken: gezond eten en lekker bewegen, voordat de kilo’s er alleen maar aankomen in plaats er vanaf. Daarvoor heb ik een aantal tips voor je!

Tips tijdens het afvallen

Zoek eens uit waar jouw valkuilen liggen:

  • Eet jij uit verveling?
  • Eet jij nu meer, omdat er meer mensen thuis zijn?
  • Eet jij vaker ‘s avonds, omdat je thuis op de bank zit?
  • Eet jij vaker iets tussendoor?

Als jij jouw patroon wilt doorbreken en gezonder wilt gaan eten, dan moet je eerst weten waar jouw valkuilen liggen.

1. Stop met eten uit verveling

Merk jij dat je gaat eten als jij je verveeld? Zoek dan afleiding, dingen om te doen. Zoals een blokje om, lees een goed boek, kijk een spannende film, bel een gezellige vriend(in), neem een lekkere douche, ga vroeg slapen, etc.

2. Luister naar je lichaam

Je lichaam geeft je een seintje als je genoeg hebt gegeten. Probeer deze seintjes te herkennen en stop dan ook met eten.

3. Zorg voor ritme

Houd vast aan 3 hoofdmaaltijden en 1 of 2 tussendoortjes, hierdoor voorkom je dat je de hele dag aan het eten bent.

4. Houd je aan je afspraken met jezelf

Maak afspraken met jezelf. Schrijf ze op en houd je eraan. Bijvoorbeeld dat je in de week gezond en volgens een vast ritme eet en dat je in het weekend iets lekkers mag. Met een bakje chips op de bank lekker Netflixen.

5. Gezonde tussendoortjes

Maak in het weekend gezonde tussendoortjes, die je in de week daarop tussendoor kunt eten, zoals een bananenbrood of havermoutkoekjes.

6. Wees lief voor jezelf

Wees niet te streng voor jezelf, want dan ga je het niet volhouden. Gun jezelf in het weekend iets lekkers, maar zorg er wel voor dat je in het weekend niet al je werk van in de week teniet doet. Let op je porties: geen zak chips, maar een bakje.

7. Beloon jezelf

Na 4 weken heb je wel een beloning verdiend! Bedenk van tevoren waarmee jij jezelf wilt belonen. Iets waar je blij van wordt: een nieuwe parfum, een mooi boek, een kledingstuk of schoenen.

8. Houd een dagboek bij

Zoek een app waarin jij kunt bijhouden wat je eet, zoals bijvoorbeeld de Eetmeter. Je krijgt hierdoor inzicht in wat je eet. Je zult verbaasd staan hoeveel calorieën, suiker of vet sommige producten bevatten. Dit is erg goed voor je bewustwording wat je eet.

9. Blijf bewegen

Zorg ervoor dat je elke dag minstens een uur beweegt. Dit is echt nodig, omdat we nu veel minder bewegen. Een wandeling van een half uur lekker buiten en daarnaast een Pilatesles van Pilatix is een heel goede combinatie.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

“Pilatix!?” denk je nu vast. Ja, Pilatix. Daarmee wil ik graag zoveel mogelijk mensen bereiken zodat ze hun leven drastisch kunnen verbeteren met Pilates. Als je wil weten of het iets voor jou is kun je beginnen met de gratis proeflessen.

Ken jij de ontelbare voordelen van Pilates al? Voor jou heb ik tijdelijk een fantastische aanbieding: de eerste maand voor maar €1,-!

Ik hoop je met deze tips met je gezonde leefstijl te helpen. Heb je nog vragen? Dan help ik je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − tien =