Menu Sluiten

Een beetje gek doen tegen de onderkin

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Eigenlijk mag het niet, je tong uitsteken. Vroeger werd er door onze mama’s gezegd: niet je tong uitsteken, want dat is niet netjes als je dat naar iemand doet. Eigenlijk is het heel goed om je tong uit te steken, want het werkt namelijk heel goed tegen een onderkin!

Je tong uitsteken tegen een onderkin

Ik heb het in een Vrijdag Video gezet om te laten zien hoe het moet, deze oefening tegen de onderkin. We zijn het namelijk verleerd, een beetje gek doen. Mensen reageren vaak op mijn oefeningen voor het gezicht, met: ‘ooooh, dat kan toch niet in het openbaar’. Ik ben die schaamte al lang voorbij. Lekker gekke bekken trekken in de auto, dat doe ik gerust. Ik heb nog nooit ruzie gekregen met andere bestuurders van auto’s, alleen maar lachende gezichten. En lachen is tenslotte alleen maar gezond. Het zorgt voor sociale binding en vreugde in je leven.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Hoe kom je aan een onderkin?

Dit kan komen doordat je steeds ouder wordt. Hierdoor wordt de huid slapper. Dit gebeurt niet bij iedereen, want erfelijkheid speelt hierbij een grote rol. Bij veel mensen neemt het collageen in de huid af en daarom wordt je huid steeds minder elastisch en dus slapper. Wil je een onderkin vanwege ouderdom vermijden? Ga dan aan de slag met het tegengaan van de verslapping van de huid en met het verstevigen van de spieren in je onderkin door regelmatig je tong uit te steken.

Daarnaast heeft de zon een grote impact op het beschadigen en dus het minder elastisch worden van je huid. De Uv-stralen zorgen namelijk voor de afbraak van het collageen en de elastine in je huid. Zorg dus voor een goede dagcreme met een beschermingsfactor van 15 in de winter en 30 in de zomer en gebruik die ook op je onderkin.

Behalve het ouder worden kan ook overgewicht zorgen voor het ontwikkelen van een onderkin. Wanneer je last hebt van overgewicht, zorg dan dat je gewicht verliest door gezond te eten en meer te bewegen. Tegelijkertijd zorg je er voor dat je spieren in je onderkin zich ontwikkelen door veel je tong uit te steken.

Nog meer oefeningen tegen een onderkin

Er zijn nog meer oefeningen tegen een onderkin, zoals je kunt zien in de volgende Vrijdag Video.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ook heb ik al eens eerder een blog over de onderkin geschreven.

Psssst… je kunt nog steeds hier je cadeautje ophalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =