Menu Sluiten

Bewegen voor gezonde botten!

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

We weten allemaal, bewegen is goed, maar de vraag is doen we het genoeg? Waar is het eigenlijk allemaal goed voor? Een paar weken geleden schreef ik dat bewegen goed is voor je huid, maar nu blijkt dat het ook goed is voor de botten van je hoofd.

Krimpende botten

Volgens de laatste onderzoeken blijkt dat het krimpen van je schedel er voor zorgt dat je er ouder uit ziet. Als je ouder wordt krimpen je botten, ook in het gezicht. Het is dus niet alleen de huid die verouderd, maar ook de onderliggende structuur veranderd. Je kunt het zien als een langzaam leeglopende ballon.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Goed kauwen voor stevige botten

Goed kauwen is belangrijk om je eten in kleine stukjes in je maag te laten belanden. Dit is beter voor je spijsvertering en dan eet je ook minder. Maar het is ook goed voor de spieren en botten in je gezicht en het gaat ook nog eens botontkalking tegen. Nu valt goed kauwen tegenwoordig niet mee, omdat heel veel modern voedsel al zacht is. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld rauwkost te eten, voor stevige en gezonde botten.

Eet voldoende voor sterke en gezonde botten

Een dieet met weinig calorieën is niet aan te bevelen om er jong en stralend uit blijven zien. Gezonde botten hebben voldoende gezonde voeding nodig om nieuwe botcellen aan te maken. Onder andere is voldoende vitamine K noodzakelijk. Deze vitamine zit vooral in groene bladgroenten (andijvie, spinazie, sla e.a.), kool (groene kool, boerenkool witte kool e.a.), bloemkool & broccoli, zeewier & (vis)lever, volkoren producten, yoghurt en plantaardige oliën.

Blijvende sterke botten

Door te bewegen met een hoge impact voor het lichaam, zullen de botten sterk blijven. Tijdens het sporten worden er hormonen aangemaakt in het lichaam en hiervan hebben alle botten voordeel, ook die van het gezicht. Of dit echt zo is wordt nog onderzocht, maar de aanwijzingen zijn er al wel!

Spieren in het gezicht trainen voor sterke botten

Ook het trainen van de spieren in het gezicht heeft positieve gevolgen voor de botten in het gezicht. Ik zou dus zeggen: trainen maar!

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ga naar www.superstralend.nl/preview voor een goede oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − 6 =