Menu Sluiten

Bewegen voor een mooie huid

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Wij gaan bijna op vakantie. Geen luie vakantie, maar een wandelvakantie. Wij gaan wandelen van A Guarda naar Santiago de Compostella in Spanje. Acht dagen achter elkaar, totaal ongeveer 150km. We hebben dan ook nog eens een backpack van rond de 10 kilo op onze rug. Het is altijd weer spannend of het gaat lukken. Kunnen we de weg vinden, gaan we geen blessures of blaren krijgen? We gaan goed voorbereid op weg, maar toch!

Wandelen, waar is het goed voor?

Wandelen is goed voor je! Het is de beste manier om je conditie te verbeteren, met weinig kans op blessures. Het versterkt de spieren en botten en vermindert daardoor de kans op osteoporose (botontkalking). Het is ook goed voor het kraakbeen. Door te wandelen wordt het kraakbeen weer opgebouwd en daardoor kun je soepeler bewegen. Het verlaagt de bloeddruk en het slechte cholesterolgehalte in het bloed. Het werkt ook tegen stress en depressieve gevoelens. En natuurlijk wordt je er vrolijk van!

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Wandelen voor een mooie huid

Wandelen is ook goed voor je huid. Het zorgt er voor dat de doorbloeding beter wordt en daardoor ga je er stralend uitzien.

Bewegen is goed voor je, hoe je dat dan ook doet. Ik heb hier al eens een blog over geschreven. Ook over dat lang zitten slecht voor je is.

Zweten voor een mooie huid

Door te zweten kan je lichaam giftige afvalstoffen kwijtraken. Afvalstoffen kunnen zich ophopen en de poriën verstoppen wat tot acne of vlekken kan leiden. Door aan lichaamsbeweging te doen neemt de bloedstroom naar je huid toe. Hierdoor gaan de zweetklieren beter werken. Hoe meer je zweet, hoe meer afvalstoffen je lichaam kwijt kan. Vergeet niet meteen daarna onder de douche te gaan om de afvalstoffen die je lichaam net heeft uitgezweet weer af te spoelen.

Bewegen voor een stralende huid

Het is bewezen dat je huid aanzienlijk verbetert door te bewegen. Ook bij veel rimpels of een doffe huid krijg je door te bewegen een positief resultaat: een stralende huid.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Nieuwe onderzoeken tonen zelfs aan dat het proces van veroudering van de huid vertraagd wordt, zelfs bij mensen die nooit gesport hebben en daar op latere leeftijd pas mee beginnen. Lees ook mijn blog over huidveroudering na je 50e.

Wij gaan dus de komende dag heerlijk werken aan een mooie stralende huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =