Menu Sluiten

Chocolade voor een jonge huid

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Ik begin gewoon gelijk met geweldig nieuws: Chocolade is goed voor je huid en fantastisch tegen rimpels. Twee uur nadat je een dosis cacao hebt ingenomen verdubbelt de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert door de polyfenolen die in cacao zitten.

Belangrijk is wel om voor pure chocolade te kiezen, hoe puurder hoe beter. Kies voor een variant met meer dan 70% cacao. Dit zit namelijk vol met flavonoïden, wat hele goede antioxidanten zijn. En ik hou natuurlijk van antioxidanten omdat ik een mooie huid wil! Beste optie is by the way 70% pure choco met hazelnoten. Komt dat even goed uit…

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

1. Pure chocolade herstelt een droge huid

IJzer, calcium en vitamines A, B1, C, D en E zijn een paar van de vele voedingsstoffen die we uit donkere chocolade kunnen halen. Die zorgen ervoor dat je huid intens gevoed en bevochtigd wordt, waardoor die gaat glanzen.

2. Pure chocolade beschermt tegen UV-stralen

Het is wetenschappelijk bewezen dat de flavonoïden die gevonden worden in donkere chocolade helpen om je huid te beschermen tegen zonnebrand, roodheid en andere tekenen van UV-schade. Als het direct op de huid aangebracht wordt, kan het ook helpen om de lichaamsdelen die blootgesteld werden aan de zon te herstellen en te hydrateren. Dus gewoon even laten smelten en op de beschadigde huid smeren.

3. Chocolade doet rimpels en lijntjes vervagen

Stress kan een enorme impact hebben op onze huid. Cacao helpt om de stresshormonen te verminderen, wat betekent dat er minder collageen afgebroken wordt in de huid en er minder rimpels opduiken.

4. Chocolade doet doffe haren weer stralen

Zien je haren er wat dof en levenloos uit? Dan is het hoog tijd voor een haarmaskertje met ongezoete donkere chocolade. Voeg honing en yoghurt aan het chocolademengsel toe voor je het aanbrengt op je haar. Bedek daarna met een plastic folie en laat het ongeveer een uur inwerken. Spoel je haren met koud water en je zal weer glanzend haar hebben.

5. Chocolade bevordert de haargroei

Koper, zink en ijzer zijn mineralen die het celvernieuwingsproces bevorderen, en donkere chocolade zit daar toevallig vol van. Door elke dag chocolade te eten, zal je de zuurstof- en bloedstroom naar je hoofdhuid verhogen, waardoor je gezonder én sterker haar krijgt.

Het enige slechte nieuws in deze blog is dat je er ook weer niet teveel van moet eten als je wilt afvallen of op gewicht wil blijven. Elke dag een blokje pure chocolade is voldoende.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Vind je dit een leuke en interessante blog? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je bent dan altijd op de hoogte van alle leuke activiteiten van SuperStralend. Binnenkort komen er vlogs, een gratis Ebook en een gratis minifacelift. Dit wil je niet missen! De eerste video is al te vinden op mijn facebookpagina.

Ik vind het erg leuk als je reageert op mijn blog. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Ook mag je mijn blog delen op sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 2 =