Menu Sluiten

De beste vorm van sporten voor vrouwen

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Als wij vrouwen aan sporten denken, dan zijn we al blij als we een paar keer in de week gaan lopen, fietsen of zwemmen.

Maar… er is één vorm van beweging die we onderschatten en vaak ook mijden, terwijl die wel heel veel opvallende gezondheidsvoordelen oplevert.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Spier- of krachttraining verlaagt namelijk het risico op diabetes type 2 en cardiovasculaire ziektes én verlaagt het BMI, zo wijst een nieuw onderzoek uit.

Waar ga jij voor: Cardiotraining of Krachttraining?

Sporten staat voor de meeste vrouwen synoniem voor cardiotraining, waar onder meer lopen, fietsen en zwemmen onder vallen. Alles waarbij krachttraining komt kijken, daar zijn we iets minder happig op, zo blijkt uit een Nederlandse studie. Bijna de helft van de Nederlanders slaagt erin om voldoende aan cardio-training te doen, maar slechts 20% bereikt het aanbevolen doel om genoeg spierversterkende oefeningen te doen.

Vooral vrouwen voelen nog schroom om zich aan de gewichten en krachttoestellen te wagen, zo blijkt. Een gemiste kans, dat wijst een nieuw onderzoek bij sportende vrouwen uit. Daarin werden bijna 36.000 dames tussen 47 en 98 jaar zo’n 14 jaar opgevolgd, waarbij ze tussen 2000 en 2014 vragen moesten beantwoorden over hun gezondheid en sportgewoonten.

Sterkere botten, meer vetverbranding

Dames die ook spieroefeningen in hun sportschema opnamen, zagen het risico op diabetes type 2 met maar liefst 65 procent afnemen. Eerder onderzoek wees al uit dat krachttraining helpt bij het opbouwen van spieren, waardoor je botten ook beter beschermd zijn.

Bovendien dragen meer spieren bij tot meer vetverbranding. Argumenten genoeg om je toch eens aan spieroefeningen te wagen.

Hoe dan?

Natuurlijk kun je naar de sportschool gaan om daar met gewichten en apparaten aan de slag gaan. Vraag dan wel naar een persoonlijk schema en ga niet zo maar iets doen. Ten eerste heb je dan geen idee wat je aan het doen bent en ten tweede kun je ook nog eens gemakkelijk blessures oplopen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Je kunt ook Pilates gaan doen. Pilates is een groepsles waarbij de dieper liggende spieren in je lichaam getraind worden. Je wordt er sterk van, maar je lichaam raakt er ook van in balans. Je houding verbeterd en je rugspieren zullen er enorm van opknappen. Zeker voor mensen met rugproblemen is het een echte aanrader. Zoek in jouw omgeving een goede Pilatestrainer. Vaak wordt er op sportscholen niet altijd de echte Pilates gegeven. Als je in een Pilatesles op de maat van de muziek gaat trainen, weet je dat het niet de echte Pilates is.

Natuurlijk kun je ook op internet genoeg video’s vinden over Pilates, maar besef wel dat je het beter van een professional kunt leren. Misschien wil je baas wel een Pilatestrainer inhuren en kun je tijdens je werk een uurtje Pilates gaan doen. Vragen kun je altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =