Menu Sluiten

Echte schoonheid komt van binnenuit, deel 2

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Vorige week schreef ik al een blog over dit onderwerp. Ik ga er nog een keer over schrijven, want het is gewoon een erg belangrijk onderwerp.
Vorige week ging het vooral over tips wat je niet moet doen. Vandaag gaat de blog over wat je vooral wel moet doen.

Spiegeltje, wie is de mooiste van het land?

Als je ’s morgens op staat en je kijkt in de spiegel, wat zeg je dan tegen jezelf? “Ooooh, ik zie er niet uit” of “Ooooh, wat heb ik een rimpels!“. Als je dit tegen jezelf zegt, dan spreekt daar niet veel liefde voor jezelf uit. Nee, als je jezelf een oppepper wilt geven, dan kijk je in die spiegel en dan zeg je: “Goedemorgen schoonheid, wat zie je er weer geweldig uit!“. Van jezelf houden is namelijk de basis voor een gelukkig en positief leven.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Zelfliefde

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, een negatief zelfbeeld en/of weinig eigenwaarde ervaart, dan ontbreekt het je zeer waarschijnlijk aan voldoende zelfliefde. Zoals vaak wordt gezegd: waar je je op richt, dat groeit. Als je niet van jezelf houdt, vertel je eigenlijk tegen het universum dat je het niet waard ben om van te houden. Dat is wat jij uitzendt. Al jouw negatieve gedachten over jezelf doen erg hun best om dat ook te laten zien!

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat je het proces kunt omkeren met het tegenovergestelde als resultaat! Van jezelf houden betekent meteen meer liefde in je leven! Jij bent net zoveel waard als ieder ander. Niet meer, maar zeker ook niet minder! Dus stop onmiddellijk met jezelf te zien als minder en gun jezelf de plek in de stralende zon die je verdient.

Hoe werkt dat dan in de praktijk?

Geef jij jezelf bijvoorbeeld vaak op je kop voor de kleinste dingen? Is er een klein stemmetje in je hoofd, dat vaak verteld dat je niet goed genoeg bent, want je bent dom etc.? Als je vaak kritiek hebt op jezelf, onderneem dan actie om dit te veranderen. Buig het om in positieve zin. Als je een fout hebt gemaakt zeg dan bijvoorbeeld: dat was niet slim van je maar het is knap dat je actie hebt ondernomen en hier heb je weer van geleerd!

Schouderklopje

Jouw liefde voor jezelf groeit wanneer je begint met vriendelijk te zijn voor jezelf en positief te denken over jezelf. De waardering voor jezelf zal dan steeds meer groeien.
Maak er een gewoonte van om je zelf regelmatig een schouderklopje te geven.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Dus, hou van jezelf, geef jezelf schouderklopjes en richt je op alles wat goed gaat in je leven en je zult dit ook uitstralen: echte schoonheid komt van binnenuit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 4 =