Menu Sluiten

Echte schoonheid komt van binnenuit!

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Ik geloof wel dat ik voor de meeste vrouwen en tegenwoordig ook mannen spreek, als ik zeg:

We willen er allemaal zolang mogelijk, zo jong en stralend mogelijk uit blijven zien.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Er wordt vaak gezegd dat échte schoonheid van binnenuit komt, klopt dat?

Jazeker, maar er zijn bepaalde gewoontes in ons dagelijkse leven die er voor zorgen dat onze huid sneller verouderd dan nodig is.

Te weinig slaap

Een paar nachten te weinig slapen kan al invloed hebben op je uiterlijk. Je ziet snel bleek, je huid wordt dof en donkere kringen en wallen zijn eerder zichtbaar.

Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich en worden cellen vernieuwd, ook de cellen van je huid.

Uit onderzoek is gebleken dat voor volwassenen 7 à 8 uur slaap per nacht ideaal is. Behalve dat je er hierdoor beter uitziet, voel je je ook opgewekter en energieker.

Te veel stress

Stress zorgt voor de aanmaak van stresshormonen. Als je veel stress hebt of als deze chronisch is, dan zijn deze hormonen schadelijk voor jou en voor je huid.

Bovendien zorgen stress en piekeren voor een sombere gezichtsuitdrukking. Dit zorgt op den duur voor rimpels.

Afvallen en weer aankomen

Door regelmatig afvallen en weer aankomen rekt de huid uit en moet daarna weer strakker worden. Als dit zich vaak herhaalt, brengt dit schade toe aan de elasticiteit van de huid waardoor deze minder stevig wordt.

Het is trouwens ook zo dat hoe magerder je gezicht, hoe eerder de tekenen van een ouder wordende huid zichtbaar worden. Als je ouder wordt, wordt de huid dunner en slapper. Bij een wat dikker gezicht valt dit volumeverlies minder op en zijn rimpels minder snel zichtbaar.

Roken

Of je nu zelf rookt of vaak verkeert in het gezelschap van rokers, het is slecht voor huid. Rook droogt de huid uit waardoor eerder rimpels ontstaan.

Rook vernauwt bovendien de bloedvaten waardoor de huid minder doorbloed wordt en minder goed afvalstoffen kan afvoeren. Hierdoor hebben rokers vaak een grauwe huidskleur.

Alcohol

Alcohol verwijdt de bloedvaten in de huid elke keer als je een glaasje drinkt. Op den duur blijven de bloedvaten verwijd. Hierdoor kunnen zichtbare bloedvaatjes in de huid ontstaan.

Zonnen

Zonnestralen, of beter gezegd UV-stralen kunnen schadelijk zijn voor de huid. De huid verliest vocht en droogt uit waardoor eerder rimpels ontstaan en de huid ontwikkelt vaak bruine pigmentvlekken. De effecten zijn het sterkst bij een lichte huid.

Gelukkig zijn er voldoende middeltjes om je tegen de zonnestralen te beschermen. Een dagcrème met SPF van minimaal 15 bijvoorbeeld.

Deze bescherming is voldoende voor alle dagen, ook als de zon niet schijnt. Als je echt gaat zonnen, kies dan voor een SPF van tenminste 30 en draag een zonnehoed en zonnebril.

Een zittend leven leiden

Zitten is volgens verschillende onderzoeken het nieuwe 'roken'. De gevolgen van een zittend leven zouden even slecht zijn als roken voor je lichaam.

Voldoende beweging zorgt voor een goede bloedsomloop en doorbloeding van onder andere de huid. De huid wordt hierdoor van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen voorzien.

Beweging is verder ook nog eens goed om stress tegen te gaan. Als je regelmatig beweegt voel je je niet alleen beter, je ziet er ook beter uit.

Gezonde voeding

Wat je eet heeft veel invloed op de conditie van je huid. Zorg daarom voor een goede en afwisselende voeding met voldoende vitamines, antioxidanten en andere voedingsstoffen.

Verminder suiker en bewerkte koolhydraten zoals wit brood en witte pasta. Suiker veroorzaakt rimpels omdat deze het proces van glycatie bevorderen, waardoor je sneller rimpels krijgt.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Zelfs met de duurste producten kan je huidveroudering niet tegengaan als je er geen gezonde levensstijl op na houdt.

Het belangrijkste voor een jeugdige en stralende huid komt van binnenuit.

Met andere woorden: échte schoonheid komt van binnenuit!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van SuperStralend als je op de hoogte wilt blijven van alle leuke activiteiten die binnenkort gaan plaatsvinden.

Op mijn facebookpagina en op mijn Youtubekanaal vind je al leuke video’s van Gezichtsfitness oefeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =