Menu Sluiten

Een jonge huid met groente en fruit

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Deze week is bekend geworden dat vrouwen die gezond eten een jonge huid blijven houden. Dit gaat dan vooral om veel groente, fruit en vis. Ook is gebleken dat alcohol dit resultaat weer teniet doet.

Gek genoeg geldt dit niet voor mannen. Blijkbaar zijn er bij mannen andere factoren die voor de rimpels zorgen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je een jonge huid houdt, zoals antioxidanten die bijvoorbeeld in pure chocolade zitten. Slechts 20 gram is al voldoende om de achteruitgang van je huid tegen te gaan.

Ook bepaalde vitamines zijn belangrijk voor een mooie jonge huid, zoals de vitamines A, C en E.

Voldoende vitamine A kan vroegtijdige veroudering van de huid voorkomen. Vitamine C en E werken samen, C voor de aanmaak van collageen en E tegen vrije radicalen.

Ook voldoende water drinken is erg belangrijk, om de huid van binnenuit gehydrateerd te houden.

Het hele artikel kun je nalezen op nu.nl.

Wat moet je dan eten om je jonge huid niet kwijt te raken?

Walnoten, avocado’s, vette vis, zonnebloempitten, paprika, zoete aardappels, broccoli, pompoen, granaatappels, lijnzaadolie en olijfolie bevatten allemaal ingrediënten die je huid jong houden.

Juglen Zwaan van ahealthylife heeft er ook een mooi artikel over geschreven.

Gezichtsfitness voor een jonge huid

Ook gezichtsfitness helpt mee aan een jonge huid. Door de oefeningen dagelijks in je leefpatroon op te nemen, zal je huid er jonger en stralender uit gaan zien.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Gezichtsfitness oefeningen zorgen ervoor dat de spieren in je gezicht getraind worden en daardoor kun je volume aan je gezicht teruggeven. De spieren worden namelijk korter en dikker en daardoor wordt de huid weer opgevuld. De rimpels gaan vervagen, ze worden minder diep. De huid wordt er stralend van, omdat de doorbloeding beter wordt. Een betere doorbloeding zorgt voor meer waardevolle voedingsstoffen voor de huid en de afvalstoffen worden afgevoerd.

Voorbeelden van oefeningen vind je op mijn Youtube kanaal. Zoals bijvoorbeeld deze krachtige Gezichtsfitness oefening voor de ‘streepjescode’ tussen neus en lippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 17 =