Menu Sluiten

Goede tijden, slechte tijden!

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Wat doe jij als je een slechte dag hebt? Weet je dat het eigenlijk niet bestaat: een hele dag die helemaal slecht is. Jij bent namelijk zelf in staat om die dag beter te maken. Maar daarover later meer…

Brief aan jezelf voor ellendige dagen (rainy day letter)

Een brief van jezelf aan jezelf. Geschreven op een goede dag voor een ellendige dag. Niemand weet immers beter wat jij nodig hebt in belabberde tijden.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Hoe doe je het?

Op een dag dat je rustig bent, de boel onder controle hebt en je goed voelt, installeer je je met een schrift en een goeie pen, met een velletje papier en een stift, een leeg document in Word, een opneemapparaat waarmee je je stem kunt opnemen (ofwel, jouw manier is dé manier).

Ok, je zit.

Schrijf de brief aan jezelf.

Denk eraan: de brief die je schrijft is voor een dag of een moment dat je je niet goed voelt. Dat je pech hebt. Dat je een hekel aan jezelf hebt. Dat alles dramatisch gaat. Dat je behoefte hebt aan een beetje troost.

Jij hebt de wijsheid in pacht: jij kent jezelf het best en weet waar je behoefte aan zult hebben. Dit zijn onderdelen die je in de brief kunt verwerken (en pas vooral aan naar eigen believen en wijsheid):

  • Wat kun je doen om jezelf te troosten?
  • Wie kun je bellen of appen of opzoeken? Wie zijn jouw mensen? Schrijf de namen van je steunbieders en opvangers op.
  • Wat zijn je sterke kanten?
  • Waar blink je in uit, en wat doe je graag en geeft je energie?
  • Wat hoop je voor je toekomst?
  • Wat vind je belangrijk in je leven?
  • Welk invoelend advies kun je jezelf geven?

Geschreven?

Hup, in een envelop.

Bewaar de brief ergens waar je er makkelijk bij kunt. Op die rainy day.

Wat heb je eraan?

Op het moment van schrijven, maak je jezelf bewust van wat jij allemaal in huis hebt en van wat er allemaal te waarderen is in je leven.

Op een moment van tegenslag heb je op een tastbare manier beschikking over zelfcompassie, over goede aanwijzingen richting je hulpbronnen en hoe je deze kunt inzetten om het hoofd te bieden aan de situatie waarin je je bevindt.

Als je het allemaal even niet meer weet, weet je het toch. Tenminste, als je nog kunt lezen.

Survival kit voor sores

En als je dan toch bezig bent, kun je deze brief maar beter goed opbergen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Wat dacht je van een hele doos voor ellendige dagen, de survival kit voor sores. In deze doos kun je kleine souvenirs, belangrijke papieren of andere voorwerpen bewaren die je herinneren aan positieve gebeurtenissen en mensen die je lief en leed met je delen. Ook herinneringen aan inspirerende momenten, mensen, of eigen kwaliteiten kun je erin bewaren.

Lachen voor de spiegel

Om een slechte dag over te laten gaan in een mooie dag, kun je ook voor de spiegel gaan staan en naar jezelf gaan lachen. Begin met een glimlach, van klein naar groot en ga daarna hardop lachen. Je hersenen gaan hierdoor endorfinen in je lichaam aanmaken, waardoor je weer blij wordt. Je hersenen kennen namelijk geen verschil tussen een neplach een echte lach.

Wil je hier meer over weten volg mij dan op Facebook en op Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =