Menu Sluiten

Goedemorgen schoonheid, wat zie je er vandaag weer geweldig uit!

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Op 4 november 1973 was het de eerste autoloze zondag in Nederland (video). Op dat moment lag ik in het W.A. Scholten Kinderziekenhuis in Haren (Groningen). Dit betekende dat mijn ouders en broertjes en zusjes niet op bezoek kwamen. Zondag was de enige dag in de week dat ze op bezoek kwamen.

Dat is natuurlijk niet leuk als je 13 bent en puber.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ik lag al heel lang in het ziekenhuis en vermaakte me daar prima, ondanks het gemis van mijn eigen familie en vriendinnen. Ik ontving veel kaartjes en brieven van klasgenootjes.

We deden vaak optredens voor de andere kinderen. We verkleedden ons als KISS en playbackten er op los. En we hadden vooral veel LOL! Ik heb daar de eerste keer met een jongen gezoend. We hebben zelfs stiekem met elkaar in bed gelegen. Tot we werden betrapt…

Toen ik uit het ziekenhuis kwam, was het zomervakantie. Al mijn vriendinnen waren gewoon doorgegaan met hun leven. En er was geen plaats meer voor mij. Dat is logisch, maar ik voelde me eenzaam. De hele zomer heb ik mezelf moeten vermaken.

Ik voelde me vooral afgewezen. Daardoor ben ik mezelf ook gaan afwijzen. Het stemmetje in je hoofd zegt dan: Je bent niet goed genoeg, Petry! Je bent niet leuk genoeg, Petry! Ik durfde zelfs niet alleen naar het toilet in de disco. Ik bleef lekker in de luwte, achter de brede rug van mijn vriend, die later mijn echtgenoot werd. Ik heb mijn hele volwassen leven kunnen schuilen achter die brede rug.

Mijn vader zei het laatst nog: wat ben jij veranderd, zeg! “Vroeger durfde je niet alleen naar het toilet en nu sta je op het podium en laat je jezelf aan iedereen zien”. En daarbij glimlacht hij en is vooral trots op z’n oudste dochter.

En NU? Wat is er veranderd?

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

NU heb ik mezelf omarmd en ben ik trots op wie ik ben en wat ik heb bereikt. Blijkbaar moet je de 50 daarvoor passeren en liefde voor jezelf ontdekken. NU kijk ik in de spiegel en doe mijn gezichtsoefeningen en zeg tegen mezelf: Goedemorgen schoonheid, wat zie je er vandaag weer geweldig uit!

NU is mijn doel om heel Nederland te laten weten dat Gezichtsfitness bestaat en dat ook JIJ van jezelf kunt houden en tegen jezelf durft te zeggen: Goedemorgen schoonheid, wat zie je er vandaag weer geweldig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + twaalf =