Menu Sluiten

Helpt stoppen nog na je 50e?

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Deze vraag krijg ik regelmatig. Helpt het nog als je na je 50e stopt met roken? Jazeker, je bent nooit te oud om te stoppen. Misschien helpt het niet meer tegen longkanker, maar binnen een half jaar is het risico van een hartaanval gehalveerd.

Sporten

Zo is het ook met sporten. Zelfs als je de 70 gepasseerd bent, is het nog nuttig om te beginnen met sporten. Sporten is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je botten en die vernieuwen zich elke 10 jaar.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Leefstijl

Dus heeft het ook zeker zin om je leefstijl aan te passen, ongeacht je leeftijd. Begin met 1 ding en niet heel veel tegelijkertijd. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met voldoende water te drinken en als je dat in ‘je systeem’ hebt ga dan vervolgens meer bewegen. Kijk ook eens naar je eetgewoonten, eet jij bijvoorbeeld bij elke maaltijd groente? Niet? Ga daar dan eens aan beginnen…

Gezichtsfitness

Ook Gezichtsfitness heeft zin om na je 50e levensjaar mee te beginnen. Natuurlijk is het beter als je zo vroeg mogelijk begint, maar als je dat niet hebt gedaan kun je dat niet meer veranderen. Je kunt botox of fillers spuiten, maar je kunt er ook op een natuurlijke manier iets aan doen. Zeg nou zelf, die blonde dames met hun inwisselbare poppenkopjes op tv, zien er toch allemaal hetzelfde uit?

Dus gaan we allemaal lekker aan de Gezichtsfitness voor een jong en stralend uiterlijk, toch?

Doe je ook mee met de O/A oefening, dit is een zeer krachtige oefening tegen bijvoorbeeld hangwangen oftewel hamsterwangen. Een video met de oefening vind je hieronder.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Heb je vragen over de oefening? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + negentien =