Menu Sluiten

Hoe overleef je de overgang?

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Hoe herkenbaar is het artikel in De Telegraaf van Francine Oomen, die zich door de menopauze heen tekent. Nu is tekenen niet ‘mijn ding’, maar er staan wel heel herkenbare dingen in het artikel.

Blubber in je hoofd

Ze heeft het over ‘blubber in haar hoofd’. Je denkt dat je een vroegtijdige vorm van dementie hebt, maar het is de overgang.
Je vindt je huissleutels na 3 dagen terug in het vriesvak of je loopt naar de keuken en hebt geen idee meer wat je er ging doen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ik had laatst een telefoongesprek met mijn vader van 82 en kon tijdens het gesprek gewoon niet meer op het woord ‘gecondoleerd’ komen. Ik zeg tegen hem: “niet gefeliciteerd, maar…” en hij begrijpt het prima en zegt: gecondoleerd. Wel een beetje de omgekeerde wereld, maar ik wist meteen dat hij nog goed van geest is!

Pillen

Als je naar de dokter gaat vanwege overgangsklachten kom je al gauw uit bij hormoonpreparaten. De vraag is of je dit wilt. In het artikel vertelt Francine dat zij gelooft dat het niet zonder gevaar is. Ze kent verschillende vrouwen die aan die pillen gingen. Ze kregen allemaal borstkanker, terwijl dat niet in de familie zat. Dat kan natuurlijk toeval zijn, maar ze moesten onmiddellijk stoppen met de medicijnen en kregen de overgangsklachten alsnog dubbel en dwars over zich heen. Ik ben het helemaal met haar eens. Je moet er gewoon doorheen, hoe moeilijk het soms ook is. The only way out is through.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Luisteren naar jezelf

Als je luistert naar je eigen behoeftes en verlangens, in plaats van die van een ander, kom je erachter wie je echt bent en wat je kan en wil. Wat maakt JOU gelukkig? Soms heb je daar hulp in de vorm van therapie of even een time-out voor nodig om dat te ontdekken. En daarna? Dan wordt het alleen maar leuker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 5 =