Menu Sluiten

Ik ga op vakantie en neem mee terug

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Heerlijk, de zomervakantie is weer begonnen en iedereen maakt zich klaar om op vakantie te gaan. Ik vind dit altijd een heerlijke tijd. Alles is een beetje losser. De kinderen hoeven niet naar school en kunnen lekker in de pyjama blijven rondhangen. Je hoeft niet op een bepaalde tijd ergens te zijn en kunt je eigen plan trekken.

En dan is het zo ver. We gaan op vakantie! Jippie! De kinderen op de achterbank en rijden maar.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Thailand

Voor ons was dit ooit zo. Onze kinderen zijn nu groot en gaan zelf op vakantie met het vliegtuig naar Spanje, Griekenland of naar Sziget in Hongarije.

Gelukkig gaan wij ook graag samen op vakantie en dit jaar gaan we 3 weken naar Thailand. Wij gaan niet 3 weken aan het zwembad liggen en niets doen. Dat is niet onze manier van vakantie vieren. Wij gaan van alles zien en ontdekken. In Bangkok gaan we fietsen, in Huahin gaan we ontdekken wat veel Nederlanders daar vinden als ze daar overwinteren. Dan gaan we met de nachttrein naar de ferry naar het mooie eiland Koh Samui. Daar gaan we heerlijk wandelen langs het strand en lekker zwemmen in het zwembad.

Kilo meer of minder

We maken ons druk over hoeveel kilo je mag meenemen als bagage in het vliegtuig. Maar hoeveel kilo meer neem je mee terug in je lichaam als je van vakantie terug komt? Hoe voorkom je het aankomen tijdens de vakantie, want je moet toch vooral genieten op je vakantie. Van alles wat het te bieden heeft: eten, drinken, vrolijkheid, je moet tenslotte ook een beetje leven.

Maar wil dat zeggen dat je elke dag helemaal vol moet eten en ‘zat’ je bed in moet rollen? Ik dacht het niet: natuurlijk kun je genieten van alles wat het mooie vakantieland je te bieden heeft, maar dat kan ook in kleine porties. Geniet er dan ook echt van en ga niet door tot je ‘ploft’. Voldoende beweging scheelt ook ‘een slok op een borrel’.

Water

Ook voldoende water drinken heeft een goed effect op je lichaam. Je zou zoveel water moeten drinken dat je urine lichtgeel ziet. Natuurlijk zweet je meer als je in een warm land verblijft, dus dat wordt nog meer water drinken. Water is echt van levensbelang als je je gewicht in balans wilt houden.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ook voor je huid doet water heel veel goed. Je huid wordt er mooier en stralender van. Je krijgt minder last van onregelmatigheden in je gezicht, zoals mee-eters, door voldoende water worden de afvalstoffen namelijk beter afgevoerd.

Genieten

Geniet vooral van je vakantie, kom tot rust en ontspan. Lees een boek, trek baantjes in het zwembad, drink vooral veel water (zeker als je reist met het vliegtuig, hierdoor droogt je huid erg uit), maak een stevige wandeling naar het restaurant waar je wilt gaan eten en natuurlijk ook weer terugwandelen. Maar bovenal GENIET!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =