Menu Sluiten

Waar kies jij voor: positief of negatief?

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Vandaag, maandag 19 februari 2018, scheur ik het blaadje af van de scheurkalender van “Voor Positiviteit”. Wat staat er?

Over problemen praten is voor velen een verslaving.
Breek met deze gewoonte.
Praat over wat je plezier en energie bezorgt.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Laat ik daar nou net een blog over willen gaan schrijven.

Is klagen typisch Nederlands?

Volgens mij wel. En dan vooral over het weer. Als het warm is, is het te warm, als het koud is, is het te koud, als het droog is, is het te lang droog, als het regent is er helemaal niet goed.

We kunnen dit omkeren door elkaar erop te wijzen hoe mooi de zon schijnt, hoe goed het is voor de gewassen als het regent. Je kunt ook, net als een kind met laarzen aan door de plassen stampen… eens kijken of je daar blij van wordt.

Plezier en energie

Probeer eens in een gesprek niet te benadrukken hoe zwaar je het hebt, maar hoe geweldig je leven is. Dat er zoveel dingen zijn waar je dankbaar voor bent, er komt gewoon water uit de kraan, je hebt een dak boven je hoofd, de verwarming brandt, je hebt een lieve man of vrouw, je hebt van die leuke kinderen. Je zult merken dat de ander dan ook niet over z’n problemen gaat beginnen, maar ook de leuke dingen die plezier en energie geven gaat bespreken.

Ga ontdekken wat jou plezier en energie geeft

Dit is echt de essentie van een gelukkig leven, als jij weet wat jou plezier en energie geeft. Ga dat uitzoeken voor jezelf en ga daar zoveel mogelijke naar leven. Misschien is het niet gemakkelijk om de stap te zetten naar een gelukkig leven, maar het zal je zoveel brengen. Soms moet je een beetje uit je comfortzone stappen om te gaan doen wat je eigenlijk echt wilt en dat is best eng, maar het brengt je zoveel!

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Wat is mijn plezier en energie

Ik geef elke week Pilateslessen en Powerwalklessen met heel veel plezier en daar krijg ik energie van. Door mijn plezier hebben de mensen in mijn lessen ook plezier, het is soms hard werken, maar wel met een lach.

Ik begeleid mensen bij een prachtig proces tijdens het afvallen, ook dit geeft mij en mijn cliënten veel energie. Ook dit gaat gepaard met veel plezier.
Ik geef regelmatig workshops Gezichtsfitness en daar word ik zeker blij van en krijg ik bergen energie van. Het is geweldig om mensen een leuke middag of avond te bezorgen, waarin soms tranen met tuiten gelachen worden. Ben jij ook op zoek naar zo’n leuke workshop Gezichtsfitness?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + dertien =