Menu Sluiten

Kom van die bank af!

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Bewegen is belangrijk voor een mens. Bewegen maakt vrolijk, geeft energie en zorgt voor een betere weerstand. Een mens is niet gemaakt om te zitten, maar om te bewegen. Maar een mens wil het zichzelf ook zo gemakkelijk mogelijk maken.

Law of least effort

Onbewust hebben mensen een sterke voorkeur voor gemak. Hoe makkelijker gedrag is, hoe groter de kans dat we het vertonen. Veranderingen mislukken regelmatig, omdat ze niet aansluiten op de Law of least effort

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Energie besparen

Dat we vaak de weg van de minste weerstand zoeken, komt door de evolutie. Als je genoeg energie had bespaard, was er meer kans op overleving. Dan was je sterk, kon je vechten en eten zoeken. Nu is dat niet meer nodig, maar het zit nog steeds in onze genen.

Hoe pak je het aan?

Heel vaak vragen mensen hoe ik dat doe. Ik beweeg veel, geef veel lessen, maar ga ook nog zelf naar de sportschool voor krachttraining. Ik vind krachttraining een geweldige vorm van sport voor vrouwen. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om op maandagmorgen om 7.00 uur op te staan en meteen naar de sportschool te gaan. Dat is de beste manier, maak er een gewoonte van. Het duurt wel 6-8 weken voordat het een gewoonte is. Plan je beweging in en pak van tevoren je tas in. Schrijf de voordelen van het bewegen op, zodat je deze erbij kunt pakken als je geen zin hebt en niet van de bank af kunt komen.

Plezier

Plezier in bewegen is ook erg belangrijk. Als je niet leuk vindt wat je doet aan beweging, dan zal je het op de lange duur niet volhouden. Dus zoek iets dat je leuk vindt, wat bij jou past. Ook kan dat veranderen, iets dat je eerst wel leuk vond gaat misschien op een gegeven moment vervelen. Ga dan weer op zoek naar wat op dat moment bij je past.

Beloning

Natuurlijk is de beloning van het bewegen dat je een goed gevoel krijgt, doordat de hersenen gelukshormonen gaan aanmaken.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Sommige mensen hebben het nodig om zichzelf nog een extra beloning te geven, zoals een saunabezoek na het sporten. Probeer jezelf niet te belonen met eten of drank, want dan schiet je het doel een beetje voorbij. Je kunt een lekker bad nemen, bij thuiskomst. Of op de bank een film of serie gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =