Menu Sluiten

Wat kunnen we leren van Pippi Langkous?

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan! Een geweldige uitspraak van Pippi, zeker voor mensen die het lastig vinden om nieuwe dingen te ondernemen in hun leven. In de televisieserie zitten prachtige levenslessen verwerkt die ook nog eens tijdloos zijn.

Denk in oplossingen en toon lef

Als ze zich eenzaam voelt, schrijft ze een brief aan zichzelf. Zelfs als bepaalde wensen niet reëel, dan creëert ze mogelijkheden met haar fantasie. Ze maakt een onbewoond eiland waar de kinderen zogenaamd aangespoeld zijn, zodat een wens van Annika in vervulling gaat. Pippi weet overal een oplossing voor en zorgt zo voor een leven vol optimisme.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Beren op de weg

Betrap jij jezelf er ook wel eens op, dat je overal beren op de weg ziet? Je hebt iets leuk bedacht en dan komt het: JA, MAAR… Iedere keer als je denkt JA, MAAR… Verander je dat in JA, EN… Je zult merken dat je veel positiever in het leven gaat staan. Je creativiteit en spontaniteit gaan hoogtijdagen beleven.

LEF!

Durf dingen te gaan doen die nog niemand heeft gedaan! Als je geïnspireerd wilt blijven, waardoor ideeën en oplossingen blijven stromen, is het slim om bewust nieuwe dingen uit te proberen. Dat vergroot je wereldbeeld en houd je creatief, waardoor je beter in staat bent in oplossingen te denken. Dus probeer nieuwe gerechten, werk eens op een andere locatie, leer een nieuwe sport of bezoek een plek waar je nog nooit bent geweest.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Lessen

Heb jij ook iets geleerd van Pippi Langkous of herinner je je nog een leuke uitspraak van Pippi? Laat het me dan weten door te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =