Menu Sluiten

Lach zonder reden

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

De zon heeft geen reden nodig om te schijnen
Water heeft geen reden nodig om te stromen
Een kind heeft geen reden nodig om te glimlachen
Waarom hebben wij dan een reden nodig om te lachen?

De filosofie achter “doen alsof tot het lukt”

Er is een oud Indiaas gezegde: “Als je niet blij bent, doe dan alsof je blij bent en je zult blij worden”. Medische onderzoeken tonen aan dat zelfs als je doet alsof je lacht of vrolijk bent, je lichaam geluk chemicaliën aanmaakt.
Volgens het NLP (neuro linguïstisch programmeren) is er nauwelijks verschil tussen erover denken iets te doen of het daadwerkelijk doen. Wat de oorzaak van het lachen ook mag zijn, het leidt allemaal tot dezelfde soort fysiologische verandering in het lichaam.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Acteren

Veel acteurs van over de hele wereld hebben de effecten van nagespeelde emoties ervaren. Vaak werden ze ziek na het acteren vanuit verdriet. Dit toont duidelijk aan dat als je ziek kunt worden van verdriet acteren, je ook gezond kunt worden door blijheid te acteren.

Lichaam en geest

Er is een vastgesteld verband tussen lichaam en geest. Wat er ook met je geest gebeurt, gebeurt ook met je lichaam. Als voorbeeld: als je depressieve of treurige mensen ziet, zijn hun lichamen, hun houding ook depressief. Ze lopen langzaam, ze praten traag, en alle lichaamsbewegingen zijn trager. Vroeger zei mijn vader al: “als je treurig bent, ga dan fysiek werk doen, ga lopen of rennen en je zult je veel beter voelen”. En inderdaad, ik voelde me veel beter als ik me had opgehesen van de bank en terugkwam van een rondje hardlopen. We kunnen de geest met ons lichaam beïnvloeden.

Blij

Al ben je niet blij in jouw mentale situatie, als je je gedraagt als een blij persoon, of herhaaldelijk acteert als een bij persoon, zal jouw geest de staat van blijheid ervaren.

Vind je dit een leuke en interessante blog? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je bent dan altijd op de hoogte van alle leuke activiteiten van SuperStralend. Binnenkort komen er vlogs, een gratis Ebook en een gratis minifacelift. Dit wil je niet missen! De eerste video’s zijn al te vinden op mijn facebookpagina.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ik vind het erg leuk als je reageert op mijn blog. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Ook mag je mijn blog delen op sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + zeventien =