Menu Sluiten

Less stress

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Wanneer je een langere periode onder stress staat, kan dat invloed hebben op je cholesterolniveau, bloeddruk en hartproblemen.

In de drukte van het alledaagse leven is stress vaker aanwezig dan we zouden willen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Controle

Onze huidige levensstijl is zo hectisch en veeleisend dat het aantal mensen die onder grote druk staan dagelijks toeneemt. Hoe meer stress iemand voelt, des te moeilijker het is om te controleren.

Even ontspannen is dan ook een must, niet alleen voor je eigen state of mind, maar ook voor je lichaam.

Levensstijl aanpassen

Je lichaam geeft je doorgaans veel signalen dat je je levensstijl (tijdelijk) moet aanpassen of even een momentje van rust moet inlassen. Voor hulp bij een verandering van levensstijl kan ik je helpen.

Stress kan de werking van bepaalde organen in je lichaam aardig verstoren. Zo kan stress dus je levenskwaliteit sterk verlagen.

Huid

Wanneer je lichaam stress ervaart, kan het reageren met ontstekingen. Allerlei processen binnen in je lichaam worden zodanig verstoord dat de poriën van je huid verstopt raken. Door deze verstopping kan je huid rood en geïrriteerd raken en krijg je last van acné. Ook kan het rimpels vermeerderen. Gezichtsfitness kan je helpen met ontspannen en in de strijd tegen de rimpels.

Buik

Naast de huid is 'het buikje' voor veel vrouwen een nadeel van stress!

Heb je vaak het idee dat wat je ook doet, het geen effect heeft? Je gaat een aantal keer per week sporten, let braaf op je eten, drinkt voldoende water, maar dat buikje gaat maar niet weg.

Heb je al ooit aan stress gedacht als oorzaak?

Tijd om meer te ontspannen! Volgens onderzoek zorgt stress namelijk voor dat hardnekkige buikvet.

Cortisol

Cortisol staat bekend als stresshormoon. Het lichaam maakt het aan in stressvolle situaties. Het geeft een tijdelijke boost van energie en alertheid, maar op de lange termijn leidt een overmatige cortisolproductie tot opslag van vet op de buik.

De beste manier om te veel cortisol op afstand te houden, is ontspannen.

Slapen

Wie een strakke buik wil, zal ook goed en regelmatig moeten slapen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te weinig of onregelmatig slapen vaak te veel buikvet ontwikkelen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Dus wanneer jij je zorgen maakt om je stressniveau, probeer dan een of meerdere van de volgende aanbevelingen:

  • Probeer eens uit hoe jij je het beste kunt ontspannen, zoals bijvoorbeeld met yoga, pilates, mediteren, wandelen of dansen.
  • Probeer elke dag te bewegen.
  • Probeer niet te veel in te plannen, maar wees realistisch over de hoeveelheid tijd waarover je beschikt en de plannen die je hebt.
  • Neem voldoende pauzes om even de benen te strekken of een beetje frisse lucht te nemen.
  • Neem ook voldoende tijd voor jezelf en voor de dingen waarvan je geniet.
  • Probeer negatieve mensen zo veel mogelijk te vermijden.
  • Verander je eetgewoontes en probeer gezonder te eten.
  • Drink voldoende water.
  • Probeer slechte gewoontes zoals roken en een overmatig alcoholverbruik te vermijden.

Vind je dit een leuke en interessante blog, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je bent dan altijd op de hoogte van alle leuke activiteiten van SuperStralend. Binnenkort komen er vlogs, een gratis Ebook en een gratis minifacelift. Dit wil je niet missen!

Ik vind het erg leuk als je reageert op mijn blog. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Ook mag je mijn blog delen op sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + acht =