Menu Sluiten

Onverwachte schoonheid – Collateral beauty

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Afgelopen week hebben we, mijn man en ik, gekeken naar de film Collateral beauty met o.a. Will Smith en  Keira Knightley in de hoofdrollen. Nu is de laatste de favoriete actrice van mijn man, dus dat kijkt altijd leuk! Alhoewel de film erg slechte recensies heeft gekregen, vinden wij het wel een film die de moeite waard is om te kijken.

Mijn man daagde mij uit om mijn blog deze week over onverwachte schoonheid te schrijven, dus bij deze!

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Verdriet

In de film is de boodschap: als je veel verdriet hebt over het overlijden van een dierbare, in dit geval een dochtertje van 6 jaar, blijf dan altijd proberen om onverwachte schoonheid te zien.

Iets kleins

Ik denk dat dit inderdaad héél belangrijk is! Hoeveel ellende je ook tegenkomt in het leven, probeer altijd ergens de schoonheid van te zien. Het kan iets heel kleins zijn. De zon die opeens gaat schijnen, een krokusje die in het voorjaar boven de grond uitsteekt, iemand die zomaar tegen je glimlacht.

Persoonlijk

Vaak wordt gedacht dat ik nog niet zo heel veel ellende heb meegemaakt, omdat ik altijd vrolijk, lief en aardig ben. Uiteraard is dat niet zo. Iedereen krijgt z’n portie ellende mee in deze wereld. Ik ben vroeger erg ziek geweest en heb een groot gedeelte van mijn puberteit in het ziekenhuis doorgebracht. Dat is zeker niet leuk als je een puber bent. Gelukkig leef ik nu zó gezond dat de ziekte onder controle is en gelukkig ook geen verschijnselen meer heb. Ook heb ik tot voor kort de huidziekte Psoriasis gehad en gelukkig door o.a. glutenvrij te gaan eten ben ik daar ook helemaal klaar mee.

Positief

Ik concentreer mij op de positieve dingen in het leven en niet op de negatieve dingen. Als je je richt op de positieve dingen die er gebeuren in je leven dan trek je ook positieve dingen aan. Het klagen wat veel mensen doen, brengt je eigenlijk helemaal niets. Het trekt alleen maar negatieve dingen aan. Dus, hou op met klagen en zoek de schoonheid in alle dagen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Dankbaarheid

Wat hierin ook heel belangrijk is, is dankbaarheid. Bedenk eens, als je een slechte dag hebt, waar je allemaal dankbaar voor bent en je wordt vanzelf weer blij. Er zijn zoveel dingen waar je dankbaar voor kunt zijn: dat je elke dag weer wakker wordt, dat je een bed hebt, dat je een huis hebt, dat je te eten en te drinken hebt, dat je een man of vrouw hebt, dat je kinderen gezond zijn en ga zo maar eens door.

Onverwachte schoonheid

Nog even terug naar onverwachte schoonheid. Soms kom je gewoon iets tegen en dan denk je: wat is het toch mooi. Ik liep zaterdag in Den Bosch en toen zag ik opeens de schoonheid van deze stad. Wat een verschil met de week ervoor toen het nog Oeteldonk was. Ik zag de Gouden Draak, de rij bij De Groot voor de bossche bollen, alles was weer in de oude staat, het was onverwachts mooi! En het rook ook nog eens naar de LENTE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =