Menu Sluiten

Positiviteit, ook jij kunt het leren!

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

We kennen allemaal het woord, maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Hoe langer ik erover nadenk, hoe gekker het klinkt. Woordenboeken geven als betekenis van het woord positief: stellig, gunstig, welwillend, bevestigend.

Je kunt er zelfs wiskunde bij halen: een positief getal is in de wiskunde groter dan nul. Je kent vast wel de betekenis van ‘je een nul voelen’. Bij een positief getal ben je dan ieder geval beter dan de NUL!

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Bij positiviteit denk ik aan optimistisch en gelukkig in het leven staan.

Hype

Het is een hele hype: positieve psychologie. Er is zelfs bewezen dat optimistische mensen langer en gezonder leven. Ik ben zelf een heel positief mens. Bijna nooit chagrijnig en zelden boos. Bij mij is het een eigenschap, maar gelukkig kun je het ook leren.

Er zijn een heleboel zelfhulpboeken waarin de auteurs schrijven over gelukkig zijn, hoe optimisme je leven verrijkt en hoe je van dit jaar jouw jaar kunt maken.. En het mooie is dat je het jezelf kunt aanleren. Als je het goed doet bestaat een baaldag daarna niet meer…

Door de zelfhulpboeken krijg je leuke tips die je kunt uitproberen. Je klemt op een verloren moment een pen tussen je kaken; dat gaat je een positief gevoel opleveren, omdat zo de lachspieren aangespannen worden. Zeg elke dag iets positiefs over jezelf tegen je spiegelbeeld. En tenslotte als je iets negatiefs over iemand denkt, vul dit dan aan door óók meteen iets positiefs te denken over die persoon.

Gelukkig door negatief denken

En toen was daar afgelopen donderdag opeens een item in Editie NL over dat mensen die negatiever in het leven staan gelukkiger zijn. “En dat lijken steeds meer mensen te beseffen: in Zweden was een opleiding pessimisme met als titel 'Beter wordt het niet' meteen uitverkocht. En dat zouden we hier wel kunnen gebruiken, want wij Nederlanders zijn vaak nog veel te positief”.

En natuurlijk was daarvoor Maarten van Rossem, onze nationale chagrijn, voor de camera gehaald om daar iets over te zeggen.
Ik viel zowat van m’n stoel van het lachen…

Positief of negatief?

Dit staat natuurlijk haaks op wat positiviteitsgoeroes als bijvoorbeeld Michael Pilarczyk van Master your Mindset en Mark Verhees van Voor Positiviteit uitdragen.

Ik ben er zelf van overtuigd dat positiviteit meer bijdraagt aan een gelukkig leven dan negativiteit.

Wil jij ook meer positiviteit in je leven? Dan kun je beginnen met jezelf aan te leren soms even stil te staan bij hoe je je voelt, of je het echt leuk vindt wat je doet in het leven en wat je eventueel anders zou willen.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Natuurlijk sta ik ook voor positiviteit! Je leven wordt tenslotte toch een stuk mooier als je ’s morgens, net uit bed, tegen jezelf zegt:

“Goedemorgen schoonheid, wat zie je er vandaag weer geweldig uit”!

Deze week weer een mooie POSITIEVE video met een oefening tegen overhangende bovenoogleden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =