Menu Sluiten

[ Aardappel masker ] Een stralende huid door aardappel

Laatst bijgewerkt op 14 januari 2020

Vorige keer ging mijn blog over de banaan en wat we daar allemaal mee kunnen voor een mooie huid. Lees hier mijn blog over bananen tegen rimpels. Nu gaan we eens kijken wat een aardappel allemaal kan doen voor je gezicht, het is namelijk een echt wondermiddel. Het helpt bij donkere kringen rondom je ogen, het verwijdert pigmentvlekken en geeft je huid een oppepper.

De geschiedenis van de aardappel

De aardappel komt oorspronkelijk uit zuid-Peru, waar het door de Inca’s ‘chunu’ werd genoemd. Ze aten ze als hoofdvoedsel, vers, maar ook gemalen tot meel of tot bier gegist. In de zestiende eeuw zorgen de Spanjaarden ervoor dat de aardappel naar Europa wordt gebracht.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Weet je dat er in 1917 zelfs een ‘aardappeloproer’ is geweest, waarbij Amsterdamse arbeidersvrouwen een schip vol aardappelen, bedoeld voor soldaten, wilden plunderen. Aardappelen waren namelijk schaars geworden door ingestelde aardappel rantsoenen. De politie greep in, maar het bleef nog lang onrustig.

De aardappel wint het nog steeds van de pasta, rijst, couscous, quinoa en andere exotische granen, want de gemiddelde Nederlander eet nog steeds het liefst aardappelen, groente en een stukje vlees.

Fabel: de aardappel is een dikmaker

Aardappelen bevatten koolhydraten en heel veel complexe voedingsstoffen. Jarenlang zijn ze gezien als dikmakers, maar met 26 calorieën per 100 mg kunnen ze heel goed worden opgenomen in een gezond eetpatroon. Ze bevatten veel voedingsvezels en daardoor geven ze langer een voldaan gevoel en zal de drang naar snoepen en snacken verminderen.

Feit: de aardappel vermindert stress

Door de hoge dosis vitamine B6 die de aardappel bevat helpt het depressie en stress tegen te gaan. Het helpt de gemoedstoestand te stabiliseren. Vitamine B6 is een noodzakelijk voedingselement dat celherstel in het zenuwstelsel stimuleert, dat is nodig voor een optimale conditie van de mentale gezondheid. Slechts 100 gram ovengebakken aardappelen zorgt al voor 20% van de dagelijks benodigde vitamines.

Ook zit er in aardappelen het aminozuur GABA, ook wel de natuurlijke rustgever genoemd. Mensen die aan een burn-out of depressie lijden hebben vaak een tekort aan GABA. Dit aminozuur heb je nodig om te zorgen dat je hersencellen niet overactief worden, GABA regelt namelijk het verkeer tussen de hersencellen.

Feit: de aardappel is een ‘super’ voedingsmiddel

Het bevat grote hoeveelheden voedingsvezel, waardoor ze behoren tot de gezondste basiselementen van een voedingspatroon, als ze met mate gegeten worden en op de juiste manier klaargemaakt worden.

De gezondheidsvoordelen komen het best tot hun recht als ze gegrild of gekookt in de schil worden bereid. De schil bevat namelijk de meeste concentratie vezels en voedingsstoffen.

Aardappel masker bij donkere kringen

Ook kun je de aardappel gebruiken als huidverzorging, bijvoorbeeld als aardappel masker. Rauwe aardappel stimuleert je bloedcirculatie en vermindert de verwijde bloedvaatjes die rondom je ogen liggen. Breng het masker voorzichtig aan, want de huid rondom je ogen is erg gevoelig.

Wat heb je nodig?

  • 2 plakken rauwe aardappel van ongeveer 1 cm dik
  • 2 watjes
  • 1 vijzel

Bereiding

Stamp de aardappel met een vijzel fijn en doe dit op een watje. Breng het aan rond je ogen en laat het zo’n 15 tot 20 minuten zitten.

Verwijder pigmentvlekken

Een van de beste voordelen van rauwe aardappel is dat het pigmentvlekken kan verminderen.

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine, geschilde aardappel
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel appelazijn (10 ml)

Bereiding

Rasp de aardappel en komkommer fijn. Mix het door elkaar en doe er een eetlepel appelazijn bij. Gebruik een wattenschijfje om het op je gezicht aan te brengen als gezichtsmasker en laat het 15 tot 20 minuten zitten.

Stralende huid

Heb je een lange dag achter de rug, stress of gewoon slecht geslapen? Dan kan een aardappel masker helpen om je huid een oppepper te geven.

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine geschilde aardappel
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Rasp de aardappel fijn en doe het in een kom met citroensap. Breng dit aan met een wattenschijfje. Laat het 15 tot 20 minuten zitten.

Een huid die straalt geeft zelfvertrouwen!

Voor een stralende huid kun je ook Gezichtsgymnastiek gaan doen. Dit oefenprogramma gaat ervoor zorgen dat je huid er stralend uit gaat zien. De oefeningen zorgen ervoor dat de doorbloeding van de huid beter wordt. Als de doorbloeding beter is, worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en waardevolle voedingsstoffen zullen worden aangevoerd. De huid zal minder oneffenheden, zoals mee eters of puistjes, ontwikkelen en de huid gaat er gezond uitzien en daardoor gaat de huid stralen. Natuurlijk zul je wel gezond moeten eten om die waardevolle voedingsstoffen in je bloed te krijgen. Wie veel snacks, snoep en ander ongezond voedsel eet zal dit ook terug zien in de huid.

Je krijgt door die gezonde stralende huid meer zelfvertrouwen, want als je in de spiegel kijkt dan zie je een gezonde en stralende jij!

Een tip voor meer zelfvertrouwen

Als jij ‘s morgens wakker wordt en je kijkt in de spiegel, wat zeg je dan tegen jezelf? Zeg je dan tegen jezelf: ‘Oei, wat zie ik er uit, wat heb ik een rimpels…’? Of zeg je tegen jezelf: ‘Goedemorgen schoonheid, wat zie je er vandaag weer geweldig uit!’?

Het grote verschil tussen de eerste en tweede zin is dat het eerste negatief en het tweede positief is. Van het eerste zinnetje wordt je niet vrolijk van en daar krijg je zeker geen zelfvertrouwen van. Van de tweede zin wordt je wel vrolijk en je krijgt er zelfvertrouwen van. Het is een truc om positieve gedachten over jezelf te krijgen. Als je dit elke dag doet dan gaat het echt werken. Het maakt niet uit wat je zegt, als het maar positief is. Vind je het moeilijk om schoonheid tegen jezelf te zeggen, verzin dan gewoon iets ander, wat voor jou werkt, maar begin elke dag met iets positiefs tegen jezelf te zeggen en je zelfvertrouwen gaat groeien. Probeer het maar eens, ik weet zeker dat het werkt.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Gezichtsfitness doen?

Wil jij graag gezichtsfitness oefeningen gaan doen? Download dan mijn gratis e-book: Het 5-stappenplan tegen rimpels met een mini-facelift op video of ga naar naar mijn Youtube-kanaal voor nog veel meer oefeningen. 

Nieuwe gewoonte!

Maak er een nieuwe gewoonte van om de oefeningen dagelijks te doen. Een nieuwe gewoonte aanleren is niet altijd gemakkelijk. Je wilt het wel, maar het doen is weer een ander verhaal.

Je verstand die wil graag alles laten zoals het is, dat is lekker veilig en ook gemakkelijk. Maar jij weet wat goed voor je is en wilt iets veranderen, bijvoorbeeld de gezichtsoefeningen elke dag doen.

Je kunt je brein verslaan door je wilskracht in te zetten. Dat doe je ook elke dag als je opstaat. Als je ‘s morgens wakker wordt, dan is het heerlijk warm in je bed en je brein wil dit graag zo houden, maar met jouw wilskracht sta je toch op. Dat is het bewijs dat je het kan!

In de praktijk

Hoe ga je dat dan doen? Begin klein, begin met 1 oefening in de morgen. Herhaal dit zo vaak mogelijk, zodat je brein er een automatische piloot van maakt. Je hersenen maken een vast circuit aan als jij hetzelfde denkt, voelt en doet. En daarna is het een kwestie van volhouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =