Menu Sluiten

Waarom moet je zonnebrandcrème smeren voor een mooie jonge huid?

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Vind jij het ook zo heerlijk, die zon op je huid in het voorjaar? Ik vind het geweldig, dat warme gevoel op mijn huid. Maar ik weet ook dat je er een oude huid van krijgt met rimpels en pigmentvlekken. Dus draag ik vaak een pet en smeer ik me in met een goede zonnebrandcrème.

Waarom moet je zonnebrandcrème smeren voor een mooie jonge huid?

De zon zal je huid niet alleen sneller verouderen in de vorm van rimpels en pigment, de huid wordt ook minder veerkrachtig (denk aan de nek van een golfer die altijd in de zon is en ‘leerachtig’ wordt). Uiteraard is dit een proces dat langzaam plaatsvindt.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Het nut van zonnebrandcrème en uit de zon blijven wordt helaas door veel mensen nog met een korreltje zout genomen. Een interessant feit is dat 50 tot 80% van de schade aan de huid door de zon plaats vindt voor je 21e levensjaar, zoals je kunt lezen in het artikel van Dr. Jetske Ultee –onderzoeksarts cosmetische dermatologie.

Het is dus belangrijk op tijd te beginnen je te beschermen tegen de zon. Dus laten we onze kinderen vooral goed beschermen en leren dat ze dat zelf ook doen als ze zelfstandig zijn.

Gezichtsoefeningen voor een jonge en mooie huid

Vroeger wisten we niet dat de zon schadelijk was, dus lagen we uren te bakken in de zon. Waarschijnlijk ook nog eens zonder een zonnebrandcrème. De schade die we toen hebben aangericht kunnen we nu niet meer omkeren. Wat we wel kunnen doen is de spieren trainen in het gezicht, zodat de huid van het gezicht weer krachtig en levendig wordt. De oefeningen zijn gemakkelijk te doen en je wordt er ook nog eens vrolijk van.

De volgende oefening is een mooie liftoefening voor de mondhoeken en ook voor je wangen is het een superoefening.

Je maakt een brede mond, een glimlach van oor tot oor. Vervolgens zuig je de mondhoeken naar binnen. Maak hierbij een slurpend geluid.

De zon is ook gezond!

Toch is de zon goed voor je huid want ons lichaam heeft het nodig om gezond te blijven. De vitamine D die het lichaam aanmaakt als je in de zon zit beschermt namelijk tegen talloze ziektes, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Het klinkt erg tegenstrijdig: in de zon zitten is gevaarlijk, maar je hebt de zon wel nodig om gezond te blijven! Met deze tips zorg je ervoor dat je toch zorgeloos van de zon kunt genieten.

  • Ga 5 tot 10 minuten onbeschermd in de zon zitten, zodat je lichaam de benodigde vitamine D kan aanmaken
  • Daarna smeer je je goed in met een zonnebrandcrème en zet je iets op hoofd, een pet of een hoed
  • Ga tussen 11.00 en 15.00 uur nooit langdurig in de zon zitten ‘bakken’

Genieten van de zon!

Natuurlijk kun je nog steeds genieten van de zon. Met de bovenstaande tips is het alleen beter voor je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =