Menu Sluiten

Wat je kunt doen in de file

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Vaak hoor ik van mensen dat ze geen tijd hebben voor de oefeningen voor het gezicht. Of dat ze het maar niet voor elkaar krijgen om een oefening elke dag te doen.

Druk, druk, druk

In deze tijd hebben we het allemaal druk. Druk met de kinderen naar hun sport of clubje brengen, druk met het werk, druk met het huishouden, druk met sociale contacten en ga zo maar door.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Maar er zijn echt wel momenten dat je even een oefening voor je gezicht kunt doen. Bijvoorbeeld als je in de file staat te wachten. Dat zijn van die momenten dat je zo’n gezichtsoefening gemakkelijk kunt doen.

In de file

Ik stond laatst in de file en dan kun je geen kant op, het stond echt helemaal stil. Toen dacht ik, laat ik eens doen wat ik altijd zeg in mijn workshops: je kunt de oefeningen overal en altijd doen, ook als je in de file staat. Dus ik begin met de oefening die hieronder in de video staat. In de auto naast mij, een ‘dikke’ zwarte Mercedes, zit een man lekker relaxt zijn krantje te lezen. Plotseling kijkt hij op zij en ziet mij de oefening doen. Er komt een grimas op zijn gezicht. Even later begint hij echt te lachen en ik nodig hem met gebaren uit om mee te doen. En ja, hoor even later gaat hij met mij meedoen en we liggen samen slap van het lachen. Wat een geweldige verbinding heb ik gemaakt, met een voor mij onbekend iemand, op die maandagmorgen in de file. Even later begint het weer te rijden en we verliezen elkaar uit het oog. Deze meneer is op deze maandagmorgen goed begonnen. Ik hoop dat ik zijn leven heel even een beetje leuker heb gemaakt. Dat is tenslotte mijn doel in het leven.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Als je het zo druk hebt, dat je geen tijd hebt voor Gezichtsoefeningen, doe dan in ieder geval die in de video hieronder. Dit is een multifunctionele oefening, welke heel veel spieren tegelijkertijd traint. Ik leg het in de video uit. Veel kijk- en doe plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + zes =