Menu Sluiten

Wat kun je doen tegen een onderkin?

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Niemand is blij met een onderkin. Het staat niet mooi en je lijkt er ook nog eens ouder door. Gelukkig is er heel wat aan te doen. Ben je te zwaar dan kan een dieet helpen om een onderkin terug te brengen. Maar er zijn ook andere remedies. Laten we eerst eens kijken wat een onderkin nu precies is en hoe we die te lijf kunnen gaan.

Wat is een onderkin eigenlijk?

De ene onderkin is de andere onderkin nog niet. Onderkinnen kunnen verschillende oorzaken hebben die ook allemaal naast elkaar kunnen bestaan. Zo kan een onderkin bestaan uit een opeenhoping van vet onder de kin. Dit verschijnsel gaat vaak gepaard met de aanwezigheid van overtollige huid. Voeg daar ook nog eens een slappe huidspier van de hals (die wel 'platysma' wordt genoemd) en je hebt de 'perfecte' onderkin.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Wat kun je tegen een onderkin doen?

Gezichtsfitness

Speciale oefeningen die erop gericht zijn om de huidspier van de hals sterker en steviger te maken kunnen helpen om het onderkin-effect te verminderen. Kort gezegd komen de oefeningen neer op het trekken van 'gekke bekken' door middel van bewegingen met je mond en het onderste deel van je gezicht.

Gezond eten

Veel vrouwen beseffen niet dat een mooie, gezonde huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Onderkin wegwerken met make-up

Voor een snelle, tijdelijke oplossing kun je je onderkin verbergen door make-up te gebruiken. Door het creëren van schaduwen kun je je nek langer laten lijken en maak je een dubbele kin minder opvallend. Hiervoor heb je matte poeder nodig die twee tinten donkerder dan je huidskleur is en een make-up kwastje. Met behulp van de kwast creëer je een schaduw net langs je kaaklijn. De schaduw geeft je kaak meer vorm en je dubbele kin zal minder opvallen, vooral van een afstandje. Het lijkt dan dus alsof er een schaduw zit in plaats van een plaatselijke vetophoping. Van dichtbij ziet het er natuurlijk uit en daarom is deze methode ook geschikt voor mannen. De vrouwen kunnen eventueel ook nog de aandacht verplaatsen naar de ogen en jukbeenderen door ook andere make-up te gebruiken.

Onderkin minder laten opvallen door kleding en accessoires

Draag geen kleding die je dubbele kin zal accentueren, dus zeg nee tegen een coltrui, hoge halslijn en hoge V-hals. Probeer zo vaak mogelijk een diepe V-hals te dragen die de aandacht naar het decolleté trekt. Vermijd en slotte ook het dragen van sieraden die een onderkin benadrukken, zoals lange oorbellen die op kin hoogte eindigen en accessoires zoals een sjaaltje. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor sjieke oorknopjes en lange kettingen die de aandacht afleiden van je onderkin.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Deze week heb ik een Vrijdag Video gemaakt met een oefening tegen de onderkin, doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − 5 =