Menu Sluiten

Willen we 130 worden?

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

We willen allemaal het liefst zo oud mogelijk worden, maar wel in goede gezondheid. In de Telegraaf stond zaterdag een artikel over veroudering en dat de levensverwachting van de jongens en meisjes die nu worden geboren al 130 jaar is.

Verlies van spierkracht

De gerontoloog oftewel verouderingsprofessor die in dit artikel geraadpleegd wordt, bestudeert een groep min of meer gezonde ouderen en dan vooral op verlies aan spierkracht. Al vanaf je dertigste verlies je spierkracht, dit gaat met ongeveer 1% per jaar. Tegen de tijd dat je een jaar of 80 bent, ben je de helft van je spierkracht kwijt.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Wat kunnen we er aan doen?

In deze groep ouderen worden eenvoudige oefeningen gedaan, zoals terwijl je de tanden poetst, op 1 been gaan staan. Goed voor je spierkracht, maar ook voor het evenwicht, iets dat op latere leeftijd ook steeds minder wordt. Of je gaat terwijl je doucht afwisselend op je tenen en op je hakken staan, dit versterkt de spiercelontwikkeling en zorgt voor verjonging. Wat je ook kunt doen is een ‘silly walk’, zoals John Cleese, het liefst op straat. Je maakt meteen contact: er ontstaat een glimlach bij de omstanders!

Sociaal contact

Geen contact met mensen uit je sociale omgeving doet aantoonbaar verouderen. Een kopje koffie in de supermarkt met iemand die je toevallig tegen komt, een leuk gesprek in een winkel, een glimlach van de kassière, het doet wonderen!

Gezichtsspieren

Ook in het gezicht heb je spieren en deze nemen ook af vanaf het dertigste levensjaar. Door aan Gezichtsfitness te doen, kun je deze afname tegen gaan. Je kunt hierdoor volume aan je gezicht terug geven.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Hoe eerder je begint, hoe meer je wint!

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met oefenen, zowel met de spieren in je lichaam als in je gezicht. Met gezond leven, weinig stress, spieren trainen, veel groenten eten, veel water drinken, vooral niet roken, weinig alcohol drinken en veel sociale contacten maak je de meeste kans op een lang en gelukkig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =