Menu Sluiten

[ Wondermiddel tegen rimpels ] Waarom je niet gelukkig wordt van botox

Laatst bijgewerkt op 14 oktober 2019

Vandaag werd ik weer eens herinnerd aan mijn collega Julia. Altijd als er iets gebeurde zei ze: ‘oh ja, kijk dat heb ik weer…’ En dan ging het natuurlijk over negatieve dingen die in haar leven plaatsvonden. En dat waren er veel. Ze had geen idee dat ze die zelf veroorzaakte. Ik kan hier wel een boek over schrijven, zoveel was het. Elke dag kwam ze weer met een nieuw verhaal en altijd negatief en met Julia zelf in de hoofdrol. Zoals die keer dat ze haar gezicht liet botoxen. Ze was op zoek gegaan naar de goedkoopste en daardoor misschien niet de betrouwbaarste. Maar Julia wist het zeker, het was ‘het wondermiddel tegen rimpels’. De volgende dag meldde ze zich ziek en stuurde mij een foto en een berichtje. Kijk eens Petry, dat heb ik weer! Het was echt heel erg, het zag er niet uit, overal bobbels en heel erg opgeblazen, maar ze had geen rimpels meer. Na twee weken was het weer een beetje bijgetrokken en kwam ze weer schoorvoetend naar het werk met een grote zonnebril en hoed. Ik heb haar ter plekke laten beloven dat ze nooit meer botox in haar gezicht spuit.

Zoals je misschien wel weet kun jij bewust kiezen voor positieve gedachten, omdat jij degene bent die jouw gedachten in je hoofd plaats. Als jij negatieve gedachten hebt, kun jij die veranderen in positieve gedachten. De kracht van positief denken is enorm groot. Door elke dag bewust te zijn van deze negatieve gedachten en ze te veranderen in positieve gedachten wordt jouw leven een stuk positiever en ook veel leuker.

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Met positieve gedachten trek je namelijk positieve dingen aan in je leven en je wordt er ook nog een gelukkiger mens van.

Hét wondermiddel tegen rimpels: Je zelfliefde vergroten

Als jij in de spiegel kijkt en jouw eerste gedachte is: ‘Wat heb ik veel rimpels of wat lelijk, die onderkin’ daar wordt geen mens blij van, toch? Maar als jij jezelf gaat corrigeren en tegen jezelf zegt: ‘ik zie er goed uit, ik mag er zijn, ik ben blij met wie ik ben.’ Daar word je wél blij van! Als je dat heel vaak blijft zeggen (elke dag) dan ga je daarin geloven en zullen de negatieve gedachten steeds meer op de achtergrond raken en op een gegeven moment helemaal verdwijnen. Op deze manier kun jij je zelfliefde vergroten.

Geluk begint bij jezelf toestemming geven gelukkig te zijn

Schrap alle ellende uit je leven

Door alle ellende te schrappen die je de hele dag via het nieuws, de kranten, sociale media, te horen krijgt, zal je leven er veel positiever uit gaan zien. Van het lezen van een krant of luisteren naar het nieuws krijg je meestal geen positief gevoel.

Ik lees al heel lang geen krant meer en toch mis ik helemaal niets. Meestal als er iets gebeurt dat echt belangrijk is dan hoor ik dat toch wel via andere kanalen. Ik zoek het niet bewust op. Ik kan het toch niet veranderen. Het is gebeurd en of ik dat nou wel of niet weet verandert niets aan het voorval. 

Er zijn van die mensen die altijd iets ergs te vertellen hebben. Probeer deze mensen zoveel mogelijk te vermijden en lukt dat niet, probeer dan het gesprek een positieve wending te geven. Iemand vertelde mij dat ze op een verjaardag zat en er alleen maar over ziekte en dood werd gesproken. Wat je dan kunt doen, is een gesprek te beginnen met degene die naast je zit over iets anders, desnoods over het mooie weer! Of geef diegene eens een compliment, je zult zien dat het gesprek dan meteen over iets anders gaat. 

Kies voor gezonde voeding

Besef jij wel  hoe belangrijk voeding is voor je lichaam en je mind. Als jij je lichaam veel geraffineerde suikers geeft, zal dat impact hebben op je huid, je lijf, je energieniveau en je humeur. Van veel bewerkt voedsel eten krijg je echt een slecht humeur en daardoor ook een negatieve kijk op het leven.

Als je elke dag een zak chips eet dan belast je je bloedvaten, als je elke dag bladgroente eet dan doe je de bloedvaten een plezier. Zo simpel is het!

Zorg voor gezonde gewoontes die je lichaam en mind dienen.

Zoals bijvoorbeeld:

 • Begin de dag met een gezond ontbijt.
 • Schrijf dagelijks op waar je dankbaar voor bent.
 • Mediteer elke dag
 • Eet veel groente
 • Drink voldoende water
 • Beweeg dagelijks voldoende

Lees hierover ook mijn blog over hoe jij je huid jong houd met groente en fruit.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Zelfs in reclames (bijvoorbeeld van IKEA) wordt deze zin gebruikt. En het klopt ook helemaal. Als jij jezelf altijd kritisch beoordeeld op de momenten dat jij in de spiegel kijkt en daarbij je jezelf dik of lelijk noemt geef je dat aandacht op een verkeerde manier. Als je dat al meer dan 40 jaar doet, dan zal je dat geen goed zelfbeeld geven. Tijd om je aandacht positief te verleggen.

Als jij veel aandacht geeft aan negatieve dingen in je leven dan gaat dat groeien en wordt het letterlijk groter. Als jij bijvoorbeeld problemen hebt met een collega, omdat die collega dingen zegt waar jij niet vrolijk van wordt en jij je daar elke dag aan ergert dan wordt het probleem alleen maar groter. Het kan zelfs een reden zijn waarom jij niet prettig op je werk zit en een nieuwe baan gaat zoeken, terwijl je het werk op zich heel erg leuk vindt. Het leuke is dat het een keus is: jij kunt ervoor kiezen om je niet te ergeren aan die vervelende collega. Dat vergt wel enige oefening, maar het is mogelijk! Richt je aandacht op het leuke werk in plaats van op de collega en je leven wordt echt veel leuker.

Alles wat je aandacht geeft groeit!

Zorg voor meer vrolijkheid in je leven

Als jij ’s morgens opstaat, waar gaan jouw ogen dan van stralen? Van je kinderen? Van je man of vrouw? Van je werk? Van de wandeling met je hond in de natuur?

Zorg ervoor dat je elke dag dingen doet waar je vrolijk van wordt. Misschien ga je naar je werk en bedenk je onderweg: ‘weer zo’n verschrikkelijke dag op het kantoor!’ Als dat zo is, bedenk dan of je dit nog wel wilt. Het is tenslotte jouw leven en elke dag is er weer een nieuwe dag waarop je kunt kiezen of je dit nog wilt. Je kunt kleine stapjes nemen om een beter leven te krijgen. Zoals bijvoorbeeld op zoek gaan naar een andere baan. Zo kun je dit op alle vlakken in je leven doen. Bedenk of je blij wordt van wat je doet. Ga je met tegenzin sporten? Bedenk dan een andere sport, die je wel leuk vindt.

Als je in een relatie zit waar jij je niet lekker bij voelt, neem dan eerste stap om het te verbeteren. Dit kan zijn door er samen over te praten. Door erover te praten kunnen de problemen misschien wel worden opgelost. Zo niet, neem dan weer een volgende stap. Dat is veel beter dan erover te blijven klagen bij je vriendin.

Botox versus Gezichtsgymnastiek: het echte wondermiddel tegen rimpels

Sommige mensen zien botox als het wondermiddel tegen rimpels. Maar wist je dat botox je heel erg ongelukkig kan maken? En niet alleen omdat het mislukt is, zoals in het geval van Julia. 

Botox legt namelijk je spieren stil en deze kunnen daardoor niet meer bewegen. En wat gebeurt er als je de spieren in het gezicht gaat bewegen, bijvoorbeeld als je gaat glimlachen? Dan worden er signalen naar je hersenen gestuurd en worden er geluksstoffen aangemaakt in je lichaam. De stilgelegde spieren door de botox kunnen dat niet meer en er worden dus ook geen geluksstoffen in je lichaam aangemaakt. Dus het verwachte geluksgevoel blijft uit… (Je dacht immers dat je gelukkig zou worden als je minder rimpels had!)

Ook kan het inspuiten van botox heel verslavend werken, als je eenmaal begonnen bent met je voorhoofd dan is het gemakkelijk om de volgende keer ook de rimpels tussen neus en lippen (de streepjescode) weg te laten spuiten en ga zo maar door. 

Er kunnen ook op andere plaatsen rimpels gaan ontstaan, omdat de spieren die zijn behandeld niet meer werken, gaan andere spieren wegzakken en ontstaan er nieuw rimpels. Een spier werkt nooit onafhankelijk van de andere spieren en daarmee hebben ze altijd effect op elkaar, zowel als je de spieren traint als dat de spieren stil worden gelegd.

Botox kost veel geld. Een behandeling voor alleen je voorhoofd kost zomaar €100,-. Na een paar maanden is het weer uitgewerkt en moet de behandeling opnieuw worden uitgevoerd. Zo ben je zomaar € 500,- per jaar kwijt voor alleen je voorhoofd. Stel je voor dat je er verslaafd aan raakt, dan gaat het nog veel meer kosten. Botox is dus niet echt het wondermiddel tegen rimpels.

Door de spieren in je gezicht te trainen word je dus gelukkig. Niet alleen omdat je er beter uit gaat zien, maar ook door de aangemaakte geluksstoffen in je lichaam.

Dus waarom zou je niet elke dag je gezichtsspieren trainen? Nu denk je misschien, maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor. Het leuke is dat je er helemaal geen extra tijd voor uit hoeft te trekken. Je kunt de gezichtsoefeningen altijd en overal doen. 

 • Als je in de auto zit naar je werk, in de file of voor de stoplichten.
 • Als je aan het douchen bent of voor of na het tandenpoetsen. 
 • Als je de hond uitlaat.
 • Je kunt het samen met je collega’s doen, dan wordt er ook nog eens gelachen op het kantoor of als je dat niet durft tijdens je toiletbezoek. 
 • Terwijl je TV kijkt, samen met je partner of een vriend(in).
 • ’s Morgens als je wakker wordt, je hoeft nog niet meteen op te staan, dan kun je ook al wat oefeningen doen. Er zijn zelfs oefeningen die je beter liggend in je bed kunt doen.

Je wordt er in ieder geval een blij en opgewekt mens van. Je bent positief bezig, je doet wat aan je huidveroudering, je traint je spieren, je krijgt er een goed gevoel van. 

Bestrijd je Rimpels.

Blijf er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien met deze vijf eenvoudige principes.

Ook aan Gezichtsgymnastiek kun je verslaafd raken, maar dat is niet zo erg. Het kost je niets en je gaat er steeds beter uit zien. Door de meeste verslavingen ga je er slechter uitzien, dus kies dan maar beter voor een verslaving aan Gezichtsgymnastiek: het echte wondermiddel tegen rimpels!

Gratis E-book

Wil je met Gezichtsgymnastiek aan de slag, download dan mijn gratis E-book tegen rimpels met een mini-facelift die je elke dag kunt doen. Ook kun je meedoen aan het Jong en Stralend halfjaar programma. In dit programma krijg je van mij zes maanden lang elke week een e-mail met een oefening, een tip om het vol te houden en een leefstijl- of een verzorgingstip. De prijs voor het Jong en Stralend halfjaar programma heb ik laag gehouden, zodat ik zoveel mogelijk mensen bereik die ook gelukkig worden door het trainen van hun gezichtsspieren.

Elke dag doen!

Zorg elke dag goed voor jezelf. Zorg ervoor dat je dingen doet waar je blij van wordt. Dat kunnen hele kleine dingen zijn zoals een wandeling maken en genieten van de zon, de natuur en het moment. Als je daarop focust zal je leven er zoveel beter uit gaan zien dan wanneer jij je focus legt op wat er die dag niet goed ging. 

Begin je dag met bedenken waar jij goed in bent, wat jouw successen zijn en wat er gebeurt als jij in je kracht staat.

Tussen de middag ga je weer eens bedenken wat er die ochtend voor leuks is gebeurd en hoe jij je toen voelde. Dit geeft weer positieve energie voor de middag en de avond.

Bedenk aan het eind van de dag waar je dankbaar voor bent en dan ga je heerlijk slapen, dromend over al die mooie dingen in je leven!

2 Comments

 1. Avatar
  marja mundy

  Ik doe dit al jaren. Jaren geleden is het uit Amerika gewaaid, toen ben ik er al aan begonnen. Met mijn 67 geen rimpels, onderkin of overhangende ogen. Maar je moet geduld hebben. Het helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 4 =